21/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επιτήδειοι τηλεφωνούν ως δήθεν δημοτικοί υπάλληλοι

Επιτήδειοι τηλεφωνούν ως δήθεν δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και ζητούν τραπεζικά στοιχεία.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος εφιστά την προσοχή, και από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εξαπάτησης από αγνώστους, οι οποίοι συστήνονται ως υπάλληλοι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού από τον Δήμο, ζητούν από προμηθευτές, αλλά και ανυποψίαστους Πολίτες, την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και άλλα προσωπικά στοιχεία, με την πρόφαση ότι θα τους επιστραφεί χρηματικό ποσό που αφορά παρακράτηση από κάποιο παραστατικό.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ζητά από τους προμηθευτές να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους.

Διαβεβαιώνουμε τους συναλλασσόμενους πολίτες και προμηθευτές, ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Δήμου μας, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (e-banking / phonebanking).

Όλες οι πληρωμές των προμηθευτών πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων καλεί τους προμηθευτές που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να ενημερώσουν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και να το καταγγείλουν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Τηλ.Επικοινωνιας

2268350211

2268350234

2268350219

Πηγή: www.aftodioikisi.gr