23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πολύ ισχυροί άνεμοι – Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η αραιή σκόνη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα, αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά από απόψε.

Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως σε περιοχή του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά, λίγο ταραγμένη στα βόρεια και λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα δυτικά.

Απόψε, αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα νοτιοανατολικά, ωστόσο σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά τόπους, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι προοδευτικά θα καταστούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, παρόλο που αρχικά στα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια, αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και το απόγευμα σε περιοχή του εσωτερικού και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά το βράδυ αναμένονται σταδιακά τοπικές βροχές, με ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα αρχικά στα παράλια και αργότερα στα νοτιοανατολικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί ως πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδεχομένως να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στα ανατολικά μετά το μεσημέρι.

H θερμοκρασία θα σημειώσει την Τρίτη άνοδο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, για να επανέλθει κοντά στις μέσες τιμές για την εποχή.

Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ με την πορεία του καιρού:

Πηγή: omegalive.com.cy