06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική μπάσκετ: Αυτοί θα είναι οι βοηθοί του Βασίλη Σπανούλη

Η Εθνική μπάσκετ έχει πλέον νέο προπονητή, τον Βασίλη Σπανούλη και η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους βοηθούς που θα έχει στο πλευρό του, στους αγώνες της “γαλανόλευκης”.

Ηλίας Κατζούρης, Στέφανος Τριαντάφυλλος, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος και Ανδρέας Γκατζούλης θα είναι οι τέσσερις, βοηθοί προπονητή για τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική μπάσκετ, η οποία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την Ελλάδα να ελπίζει ότι το Προολυμπιακό τουρνουά θα γίνει στο ΣΕΦ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Εθνική Ανδρών έχει εδώ και λίγο καιρό νέο προπονητή,  τον Βασίλη Σπανούλη και πλέον στελεχώνεται και το επιτελείο των συνεργατών του. Ο Ηλίας Καντζούρης, ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος θα είναι τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και ο Ανδρέας Γκατζούλης ο υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας. 

Ο Ηλίας Καντζούρης είναι προπονητής της γαλλικής Λιμόζ και έχει διατελέσει και στο παρελθόν μέλος της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών, ως συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι το 2013 στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς. 

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος είναι συνεργάτης του Γιώργου Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ανδρών από το 2022 και ήταν δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη στο Ευρωμπάσκετ 2022 και στο Παγκόσμιο Kύπελλο 2023.

Ο Διαμαντής Παναγιωτόπουλος είναι συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών το 2017, ως συνεργάτης του Κώστα Μίσσα στο Ευρωμπάσκετ εκείνης της χρονιάς. Έχει συμμετάσχει επίσης στα τεχνικά επιτελεία των Εθνικών U18 και U16. 

Ο Ανδρέας Γκατζούλης είναι ο γυμναστής του Ολυμπιακού από το 2008, ενώ με τον Βασίλη Σπανούλη γνωρίζονται και συνεργάζονται από τη Λάρισα και μετά στο Μαρούσι. Σε Εθνική ομάδα έχει εργαστεί στην Κίνα, επί θητείας Παναγιώτη Γιαννάκη.

Πηγή: www.newsit.gr