24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ετοιμόρροπα και λεηλατημένα τα ιστορικά κτίρια της Π. Αττικής (φωτο)

Μια τραγική κατάσταση εγκατάλειψης και φθοράς αντικρίζει, όποιος επισκεφθεί τα κτίρια της Περιφέρειας επί της Ιεράς οδού 84, στην Αθήνα (Δημόσιο Απολυμαντήριο -πρώην Λυσσιατρείο), σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Ετοιμόρροπα και λεηλατημένα κτίρια, ιστορικοί και «διατηρητέοι» χώροι που έχουν καταληφθεί από άστεγους, χώροι που δεν μπορείς καν να μπεις μέσα από τα στοιβαγμένα αντικείμενα υπηρεσιών, που αποθηκεύτηκαν εκεί, λες και είναι αποθήκες αχρήστων, χώροι με ληγμένα προ δεκαετιών φάρμακα, που θα έπρεπε να καταστραφούν εδώ και χρόνια κλπ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των βαρύγδουπων σχεδίων των Περιφερειακών Αρχών Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Πατούλη (ΝΔ) με τις προγραμματικές συμβάσεις, μελέτες και παραχωρήσεις σκοπιμοτήτων, που έκαναν.

Μπροστά στο υπαρκτό ενδεχόμενο να έχει χαθεί μέρος του μουσειακού του εξοπλισμού και να καταστραφεί ότι έχει απομείνει από κτήρια και υλικά, είναι ανάγκη η άμεση και κατεπείγουσα παρέμβαση συντήρησής του.

 Αφορμή της επίσκεψης του Δ.Σ του Συλλόγου και της εικαστικής ομάδας αποτέλεσε η εικαστική δράση που ετοιμάζεται από συναδέλφους όλων των Περιφερειών με θέμα τα δημόσια απολυμαντήρια -λοιμοκαθαρτήρια.

Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω ο ΣΥΠΑ, καλεί την Περιφερειακή Αρχή να μην συνεχίσει την πολιτική απαξίωσης του ιστορικού αυτού χώρου και να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης όλων των κτισμάτων και της αυλής, ανάδειξης του μουσειακού εξοπλισμού του και αξιοποίησης του χώρου για εικαστικές και πολιτιστικές δράσεις φορέων

Πηγή: www.aftodioikisi.gr