20/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Έτσι δρούσαν οι Ρομά «μαϊμού τεχνικοί» της ΔΕΗ στα βόρεια προάστια – «Έστηναν» τροχαία και απέσπασαν 680.000 ευρώ – Law & Order

«Θεία άνοιξε την πόρτα, από τη ΔΕΗ είμαστε να μετρήσουμε»! Με αυτές τις φράσεις τα μέλη της σπείρας των Ρομά, κατάφερναν να εξαπατούν ηλικιωμένους στα Βόρεια προάστια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Έμπαιναν στα σπίτια και έκλεβαν χρήματα και τιμαλφή. Πρόκειται για πέντε άτομα, όλοι γνώριμοι των Αρχών για απάτες. Δύο από αυτούς είχαν αποφυλακιστεί πριν από έναν μήνα, ενώ άλλοι δύο είχαν καταδικαστικές αποφάσεις 4 και 8 ετών φυλάκισης αντίστοιχα.

Ενδεικτικό της προσήλωσης που επιδείκνυαν στα εγκληματικά τους σχέδια, αποτελεί το γεγονός πως από τις 27 Απριλίου έως τις 7 Ιουλίου, είχαν καταφέρει να αποκομίσουν το ποσό των 685.000 ευρώ.

Το επιχειρησιακό αυτοκίνητο και τα «μαϊμού» τροχαία

Τα μέλη της σπείρας είχαν ξεκινήσει τη δράση τους από τα τέλη Απριλίου. Συνήθιζαν να «χτυπούν» πρωινές ή μεσημέρι και μετέβαιναν στα σπίτια-στόχους, που διέμεναν ηλικιωμένοι, με ένα λευκό Peugeot.

Αφού «κλείδωναν» τον στόχο τους, τον προσέγγιζαν προσποιούμενοι τους τεχνικούς ανελκυστήρα ή της ΔΕΗ, κερδίζοντας εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια του. Ένας από τους δράστες φρόντιζε να απασχολεί τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ενώ τα άλλα μέλη της σπείρας, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα.

Στις 9 Μαΐου τα μέλη της σπείρας προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπήκαν σε σπίτι στην οδό Δημοσθένους στην Κηφισιά και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ.

Σε μια άλλη περίπτωση, μια ημέρα νωρίτερα οι κακοποιοί εμφανιζόμενοι και πάλι ως τεχνικοί της ΔΕΗ, εισήλθαν σε σπίτι γυναίκας στην οδό Σεφέρη στον Χολαργό και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 130.000 ευρώ.

Σε άλλες περιπτώσεις, εμφανίζονταν ως θύματα τροχαίων ατυχημάτων και αποσπούσαν χρήματα, πορτοφόλια και τραπεζικές κάρτες με τις οποίες στην συνέχεια έκαναν αγορές, από τα ανυποψίαστα θύματα που σταματούσαν προκειμένου να τους βοηθήσουν. Οι πέντε Ρομά, δεν εργάζονταν και… βιοπορίζονταν από τις εγκληματικές ενέργειες.


Πηγή: lawandorder.gr