23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πάτρα: Οι δράστες στόχευαν σε 240.000 ευρώ, στη φυλακή 55χρονος – Law & Order

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία στον ανακριτή της Πάτρας 55χρονος Βούλγαρος απατεώνας, παίρνοντας τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο «εισπράκτορας» κυκλώματος με έδρα τη Βουλγαρία, όπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλεια Πατρών στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, όπου διέμενε κατά την τριήμερη παραμονή του στην πόλη, έχοντας μισθώσει ακίνητο.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 87χρονης πως άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, της απέσπασε 7.000 ευρώ προκειμένου να χειρουργηθεί άμεσα το παιδί της που είχε τραυματιστεί σε ατύχημα. Τα χρήματα που τελικώς βρέθηκαν, τα είχε αφήσει σε κάδο απορριμμάτων στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου Λεύκας.

Ο δράστης με άγνωστους συνεργούς επιχείρησαν σε τέσσερις ακόμη περιπτώσεις με την ίδια μέθοδο, να αφαιρέσουν περισσότερα από 240.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Στο μεταξύ, γνωστά στην Ασφάλεια είναι μετά την ταυτοποίηση τα στοιχεία αλλοδαπής, που εμπλέκεται σε μια ακόμα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης που κατεγράφη στην Πάτρα. Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, είναι το πρόσωπο που παρέλαβε τσάντα με 8.000 ευρώ μετρητά, λίρες και κοσμήματα από κάδο απορριμμάτων που άφησε 75χρονη κοντά στην πολυκατοικία της στο κέντρο της πόλη.

Η ηλικιωμένη «παγιδεύτηκε» με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης της κόρης της, μετά την εμπλοκή της σε σοβαρό ατύχημα μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η αλλοδαπή είχε αναλάβει να προσποιείται τη γυναίκα που καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια, από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Πηγή: pelop.gr

Πηγή: lawandorder.gr