27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Έξτρα μόρια παίρνουν Αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική! – Law & Order

Μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τροποποιήθηκαν τα Προεδρικά Διατάγματα που αφορούν τον κώδικα μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και επηρεάζονται οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα υπουργική απόφαση (Φ.Ε.Κ. Α’ 56/16-04-2024), που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, παρέχει επιπλέον κίνητρα στους αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική.

Συγκεκριμένα, για κάθε έτος υπηρεσίας εντός της εδαφικής αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προβλέπεται η απόκτηση πρόσθετου αριθμού μορίων, δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα ανταμοιβής για το προσωπικό ανάλογα με τη θέση εργασίας τους.

Πώς επηρεάζονται οι αστυνομικοί

Συγκεκριμένα, η πρόσθετη παροχή μορίων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Σε υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιοχή μετάθεσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, έως ένα (1) μόριο.
  • Σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πλην των επιτελείων, επιπλέον έως ένα (1) μόριο.
  • Στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, πλην των επιτελείων αυτών και στις ομάδες ΔΡΑΣΗ και Ο.Π.Κ.Ε., επιπλέον έως ένα (1) μόριο.
  • Σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας ορισμένων περιοχών, επιπλέον έως δύο (2) μόρια.

Σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα για αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο υπηρεσίας του αστυνομικού στις αναφερόμενες στο Προεδρικό Διάταγμα υπηρεσίες, ενώ για τον υπολογισμό των ετών υπηρεσίας, θεωρείται ότι ο αστυνομικός υπηρετεί στο Σώμα ή στην υπηρεσία αυτή μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους υποβολής της αίτησης μετάθεσης.

Παράλληλα, με το ίδιο ΠΔ επήλθαν τροποποιήσεις και στις υπηρεσίες που θεωρούνται δυσμενούς διαβίωσης.

«Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας με σκοπό τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή της Αττικής» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το σχετικό Φ.Ε.Κ. είναι διαθέσιμο (ΕΔΩ)


Πηγή: lawandorder.gr