25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι: Κλειδώνει η επιβράβευση «καλοπληρωτών» – Αναζητούνται τα μπόνους

Σε στάση επεξεργασίας και αναμονής βρίσκονται τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) πριν καταλήξουν στην φόρμουλα κινητροδότησης που θα λειτουργήσει παράλληλα και ως ανταμοιβή για τους «καλοπληρωτές» φορολογούμενους.

Ανώτατες πηγές του ΥΠΟΙΚ σχολιάζουν στο newsit.gr πώς όντως το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης όλων των ενδεχόμενων τρόπων με τους οποίους θα μπορέσει να παρασχεθούν κίνητρα στους φορολογούμενους που είναι εντάξει με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δηλαδή με όσους υποβάλλουν εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση ή και πληρώνουν εγκαίρως και εφάπαξ τους φόρους τους.

Ωστόσο, μία τέτοια παρέμβαση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων, την συγκέντρωση και επεξεργασία όλων των αναγκαίων δεδομένων, ενώ θα αφορά το επόμενο φορολογικό έτος από το τρέχον.

Ως εκ τούτου προσθέτουν πως και αυτή η νέα ρύθμιση του οικονομικού επιτελείου μπαίνει στον «πάγο» μέχρι το «κλείσιμο» των φορολογικών δηλώσεων, όπως άλλωστε και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις.

Το θέμα της παροχής κινήτρων επιβράβευσης στους τυπικούς φορολογούμενους είχε προαναγγείλει για πρώτη φορά από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για ζητήματα φορολογικής πολιτικής, Χρίστος Δήμας, ενώ σε προηγούμενο ρεπορτάζ του newsit.gr, πηγές του ΥΠΟΙΚ δεν είχαν διαψεύσει πληροφορίες πως εντός των σεναρίων για τα ενδεχόμενα κίνητρα είναι η έκπτωση 4% αν η δήλωση υποβληθεί 3 μήνες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας και πληρωθεί εφάπαξ και εγκαίρως, 3% αν η διαδικασία γίνει 2 μήνες πριν την λήξη προθεσμίας και 2% αν η υποβολή και πληρωμή γίνει στον μήνα εκπνοής.

To άρθρο Φόροι: Κλειδώνει η επιβράβευση «καλοπληρωτών» – Αναζητούνται τα μπόνους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: www.newsit.gr