22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από το κύκλωμα που εκβίαζε καταστηματάρχες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, στο οποίο όπως αποκαλύφθηκε συμμετείχαν και δημοτικοί αστυνομικοί και υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα (ανάμεσα τους υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής) τα οποία φέρεται να ζητούσαν ανταλλάγματα από καταστηματάρχες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο ή τα πρόστιμα, για παραβάσεις.

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν περισσότερα από 400.000 ευρώ, ενώ η λεία από την παράνομη δράση εκτιμάται πως ξεπερνούσε τα 700.000 ευρώ τον χρόνο.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 9 υπάλληλοι, που δεν είχαν ρόλο ως μέλη της οργάνωσης, αλλά υποβοηθούσαν το έργο της.

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις συναλλαγές του κυκλώματος

Στο πλαίσιο των ερευνών το φως της δημοσιότητας βλέπουν φωτογραφίες ντοκουμέντα από συναντήσεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Σε μια από αυτές διακρίνεται μια χάρτινη σακούλα, μέσα στην οποία οι Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκεται χρηματικό ποσό. Σε άλλη πάλι φωτογραφία διακρίνεται μια κίνηση συναλλαγής.

Στην παρακάτω εικόνα διακρίνεται το φερόμενο ως διευθυντικό μέλος της οργάνωσης με δημοτικό αστυνομικό ο οποίος κατά την ΕΛ.ΑΣ. είχε σημαντικό ρόλο. Δίπλα τους η τσάντα που εικάζεται οτι έχει χρήματα από την δράστη τους.ena-dimotiki-astynomia-xrimata_jpg

Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνεται πάλι φερόμενο διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης με τον αδελφό της υπαλλήλου στην οποία επίσης αποδίδεται διευθυντικός ρόλος της οργάνωσης και στον οποίο κατά πληροφορίες αποδίδεται ο ρόλος του εισπράκτορα της οργάνωσης.

kyklvma-ekbiastow_jpg

Στην φωτογραφία που ακολουθεί διακρίνεται η φερόμενη υπάλληλος με ηγετικό ρόλο στην οργάνωση με τον αδερφό της. Η υπάλληλος στην εν λόγω εικόνα διακρίνεται να κρατά έναν φάκελο.

dimotiki-astinomia-xrimatismos_jpg

Το φερόμενο μέλος της οργάνωσης που είχε ρόλο εισπράκτορα με χρήματα στο χέρι.

astynomia-dimotiki-xrimata-lefta_jpg
dimotiki-astynomia-xrimatismos_jpg

Πηγή: www.aftodioikisi.gr