24/02/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: 2,5 χρόνια φυλακή προτείνει η εισαγγελία του SPAK

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης κρίθηκε ένοχος από τους δυο εισαγγελείς του ειδικού δικαστηρίου SPAK που πρότειναν ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων.

Ο Φρέντι Μπελέρης απευθυνόμενος στους δικαστές είπε: Έχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία καθώς συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεση μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Όποιος πλαστογράφησε έγραφα του Αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη.

Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη γιατί η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση και έχετε αφήσει το λαό της Χιμάρας χωρίς τον δήμαρχο τους. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος».

Ειδικότερ η εισαγγελία κατέθεσε το πόρισμα της για την υπόθεση και πρότεινε ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνια για τον Φρέντι Μπελέρη και 2 χρόνια για τον Παντελή Κοκαβέση με αναστολή και 4 έτη σε καθεστώς επιτήρησης.

Η επόμενη δική θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου το μεσημέρι και τον λόγο θα έχει η υπεράσπιση, η οποία θα προσπαθήσει να αντικρούσει το πόρισμα της εισαγγελίας. Στη συνέχεια αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της ανακοίνωσης της απόφασης για τον Φρέντι Μπελέρη, από τους δικαστές του SPAK.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr