06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Φρικτός θάνατος σκύλων από δηλητηριάσεις ανά το παγκύπριο: «Πεθαίνουν μπροστά μας χωρίς να μπορούμε να βοηθήσουμε – Επικρατεί πένθος σε όλο το σπίτι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου, Ηλίας Πεκρής, ήταν φιλοξενούμενος το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή του OMEGA «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ» και μίλησε ειδικότερα για το απαράδεκτο φαινόμενο – που παίρνει μεγάλες διαστάσεις – των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην κυπριακή ύπαιθρο, που έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων σκυλιών και άλλων ζώων ανά το παγκύπριο.

«Με φόλες χάνουμε μέλη της οικογένειάς μας, με ένα φρικτό τρόπο θανάτου. Οι κυνηγοί απελπισμένοι βλέπουν να χάνονται μπροστά στα μάτια τους, με φρικτότατο τρόπο, τα ίδια τους τα σκυλιά χωρίς να μπορούν να βοηθήσουν», είπε στο αρχικό του σχόλιο ο κ. Πεκρής, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμα και εάν κάποιος κυνηγός έχει μαζί του πρώτες βοήθειες, πολλές φορές δεν είναι αρκετό να σώσουν τη ζωή των ζώων, αφού τα σκευάσματα με τα δηλητήρια σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ δυνατά.

«Μαυρίζει η ψυχή και η καρδιά του κυνηγού. Επικρατεί πένθος για όλο το σπίτι, για όλη την οικογένεια, όχι μόνο για τον ίδιο τον κυνηγό», υπογράμμισε ο  Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου.

Παράλληλα, υπέδειξε ότι πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις, προτείνοντας τη χρήση drone για εντοπισμό των παρανομούντων, ενώ την ίδια ώρα τόνισε ότι επιβάλλεται η αυστηροποίηση των ποινών τόσο για τη χρήση όσο και για την κατοχή τέτοιων σκευασμάτων, τα οποία κυρίως έρχονται από τα κατεχόμενα.

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι, προκύπτουν προβλήματα και καταγγελίες σε όλη την Κύπρο», δήλωσε ο κ. Πεκρής και συμπλήρωσε:

«Το απαράδεκτο φαινόμενο συμβαίνει είτε γιατί κάποιοι δεν θέλουν σκυλιά στην περιοχή τους, ή δεν θέλουν κυνηγούς, ή ακόμα και για να σκοτώσουν αδέσποτα ή και αλεπούδες».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: omegalive.com.cy