17/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Βρέθηκαν οστά του μικρού Εμίλ που εξαφανίστηκε πριν 9 μήνες

Οι χειρότερα φόβοι επιβεβαιώθηκαν για τον μικρό Εμίλ, ενός παιδιού 2,5 ετών που εξαφανίστηκε πριν 9 μήνες στην Γαλλία.

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 βρέθηκαν στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς, στην νοτιοανατολική Γαλλία, οστά που ανήκουν στον μικρό Εμίλ.

«Το Σάββατο η αστυνομία ενημερώθηκε για την ανακάλυψη οστών κοντά στον οικισμό Βερνέτ» των οποίων οι αναλύσεις γενετικής ταυτοποίησης κατέστησαν δυνατό να συμπεράνουμε σήμερα ότι ήταν τα οστά του παιδιού Εμίλ Σολέγ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπασόν.

Όταν εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου, ο Εμίλ είχε μόλις φτάσει για τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του και δύο γείτονες ισχυρίζονται ότι τον είδαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού Οτ-Βερνέ, αλλά με αντικρουόμενες μαρτυρίες.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας αναφέρει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται και εγκληματολογική έρευνα ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί “επιπλέον έρευνες” στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά.

Τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Εμίλ ήταν με τον 58χρονο παππού του. Έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν και οι ερευνητές δεν απέκλεισαν κανένα ενδεχόμενο περιλαμβανομένης της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον παππού του, φυσιοθεραπευτή-οστεοπαθητικό, να κόβει ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται ότι το παιδί χάθηκε.

Πηγή: www.newsit.gr