19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
LIFESTYLE

Γιάννης Κότσιρας για Μαχαιρίτσα και Μητροπάνο: Την απώλεια δεν την έχω αντέξει, κάποια στιγμή κατέρρευσα κιόλας

“Θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα” ομολογεί ο Γιάννης Κότσιρας για τον αείμνηστο συνάδελφο του.

Τόσο στην απώλεια του καλού του φίλου και συναδέλφου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα όσο και εκείνη του Θάνου Μικρούτσικου και του Δημήτρη Μητροπάνου αναφέρθηκε από καρδιάς ο Γιάννης Κότσιρας μιλώντας με τον Τάσο Ιορδανίδη στους “Μπαμπα-δες” της ΕΡΤ.

“Με ανθρώπους όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Θάνος Μικρούτσικος, το ίδιο και με τον Δημήτρη Μητροπάνο, για να πω την αλήθεια ένιωθα ένα δέος ακόμα και αφού τους γνώρισα. Γιατί αυτές οι προσωπικότητες δεν εξαντλούνται στη γνωριμία, κάθε μέρα θα σε ξαφνιάσουν.

Θυμάμαι, ας πούμε, με τον Θάνο που είχαμε ξεπεράσει εντελώς το καλλιτεχνικό κομμάτι, όταν θα πήγαινα στο σπίτι του, όπου με περίμενε εκεί στην πολυθρόνα με την πίπα, κάθε φορά πάθαινα το ίδιο πράγμα. “Ωχ με αυτόν θα μιλήσω;” σκεφτόμουν, ήταν όμως ο Θάνος μου” εξομολογήθηκε, αρχικά, ο δημοφιλής καλλιτέχνης το απόγευμα του Σαββάτου.

“Από την μία ήταν ο Θάνος μου και από την άλλη ήταν ο τεράστιος Μικρούτσικος. Αυτή, λοιπόν, ήταν και η μαγεία αυτών των ανθρώπων. Με τον Λαυρέντη ήταν σοκαριστικό, γιατί ήταν αδελφός μου…

Μιλούσαμε για τα πάντα μαζί. Ο Λαυρέντης ήταν μπαμπάς πριν από εμένα και μου έλεγε πράγματα, μου έδινε συμβουλές. Ο Μητροπάνος από την άλλη ήταν τραγουδιστής, στρέιτ πράγμα. Αυτό. Από εκείνον, ας πούμε, έκλεψα την αλήθεια του”.

“Την απώλεια εγώ δεν την έχω αντέξει. Και μάλιστα κάποια στιγμή κατέρρευσα κιόλας. Δηλαδή, ειδικά με τον Λαυρέντη, δεν το άντεξα. Με τον Μητροπάνο μού ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήμουν έτοιμος να ανέβω στη σκηνή, στην Κέρκυρα και μου το είπαν την ώρα που εκείνη.

“Έφυγε ο Μητροπάνος” μου είπαν και έπρεπε να βγάλω εκείνη την βραδιά. Δεν μπόρεσα όμως να συνέλθω γιατί δεν μπόρεσα να το πενθήσω. Με τον Θάνο το περίμενα γιατί δεν με άφηνε κιόλας να πάω να τον δω στο νοσοκομείο και αυτό με ενοχλούσε.

Με τον Λαυρέντη όμως θύμωσα, αισθάνθηκα ότι μου έκανε πλάκα και ακόμα δεν τον έχω συγχωρέσει. Δεν είναι συγχωρεμένος ο Λαυρέντης μέσα μου” συμπλήρωσε με ειλικρίνεια ο Γιάννης Κότσιρας στον Τάσο Ιορδανίδη.

Πηγή: www.newsit.gr