14/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυφάδα: Με μία σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσε ο Αιγύπτιος την Μαρία Καρνέση – «Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Με μία και μοναδική σφαίρα στο κεφάλι εκτέλεσε ο 70χρονος Αιγύπτιος την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας European Navigation, Μαρία Καρνέση, το πρωί της Δευτέρας (12/02) στη Γλυφάδα, και στη συνέχεια σκότωσε και τον γαμπρό της Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον πρώην καπετάνιο-εργαζόμενο της επιχείρησης Η.Κ.

Οι τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στον ημιώροφο του κτιρίου από τους αστυνομικούς της ΕΚΑΜ, που έκαναν έφοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 70χρονος «Άρης» όπως τον φώναζαν, αλλά κατά πληροφορίες το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι, εργαζόταν επί 36χρόνια στην ναυτιλιακή εταιρεία και πρόσφατα απολύθηκε, ενώ θεωρούνταν και άνθρωπος εμπιστοσύνης της οικογένειας, καθώς έμενε στην έπαυλή της στην Γλυφάδα, όπου ζούσε η Μαρία Καρνέση, και φρόντιζε την υπερήλικη μητέρα της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαλλήλων της εταιρείας αλλά και συγγενών των θυμάτων, η οικογένεια φέρεται να ανακοίνωσε στον 70χρονο, ότι δεν τον χρειάζονται ούτε για την φροντίδα της ηλικιωμένης γυναίκας, και ότι πρέπει να αποχωρήσει από το σπίτι τους και να παραδώσει τα κλειδιά. Ο 70χρονος Αιγύπτιος φέρεται ότι δεν το άντεξε, και στη συνέχεια, σήμερα το πρωί, ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει, αφού μπούκαρε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα, και αφαίρεσε τρεις ζωές.

«Τα αφεντικά ψάχνω, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω»

Συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν περίπου στις 10:00 το πρωί. Ο δράστης είχε κρατήσει το μπουτόν από το γκαράζ, απ’ όπου και μπήκε στο κτίριο. Σε έναν από τους εργαζόμενους που είδε εκείνη την στιγμή, είπε: «ήρθα να λύσω τους λογαριασμούς μας. Τα αφεντικά ψάχνω, θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω», και ζητούσε από όλους τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν.

Στόχος του ήταν ξεκάθαρα οι τρεις εφοπλιστές, και κανένας άλλος. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου βρέθηκε ενώπιον των θυμάτων, και χωρίς κανέναν δισταγμό, τους αφαίρεσε την ζωή με την καραμπίνα. Νεκροί από τα πυρά του 70χρονου Αιγύπτιου, είναι η Μαρία Καρνέση -ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας και αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση- ο γαμπρός της, Αντώνης Βλασσάκης και ο πρώην καπετάνιος-εργαζόμενος της επιχείρησης Η.Κ, ο οποίος προσπάθησε να μπει στη μέση και να του πάρει την καραμπίνα, στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη, και φέρεται να δέχθηκε μία σφαίρα πισώπλατα.  Στη συνέχεια ο 70χρονος επέστρεψε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Από θαύμα θεωρείται ότι σώθηκε ο τρίτος εφοπλιστής, καθώς έλειπε εκείνη την ώρα από το γραφείο του, το οποίο γνώριζε ο 70χρονος δράστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά εάν πέρα από τους επαγγελματικούς λόγους, υπήρχαν και πιο προσωπικοί, που ακόμη δεν είναι γνωστοί, και φέρεται να όπλισαν το χέρι του δράστη.

Αποκαλυπτική μαρτυρία: «Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, χτύπησε στοχευμένα»

Εργαζόμενη στην επιχείρηση μίλησε στους δημοσιογράφους και περιέγραψε το πώς ο πρώην εργαζόμενος, Αιγυπτιακής καταγωγής, εισέβαλε στο κτίριο το πρωί της Δευτέρας (12/2) κρατώντας ένα σακ βουαγιάζ, ανέβηκε τις σκάλες και άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο δράστης «προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» γιατί, όπως είπε, χτύπησε στοχευμένα. «Όπως ήμασταν στα γραφεία μας, δουλεύαμε κανονικά όπως κάθε μέρα, ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι είναι», είπε αρχικά η μάρτυρας, η οποία εργάζεται στον 1ο όροφο της επιχείρησης.

«Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος είναι στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά, γιατί φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά. Χτύπησε στοχευμένα αυτούς» τόνισε η εργαζόμενη και εξήγησε πως οι τραυματίες είναι τρεις, «δύο τα αφεντικά και ένας υπάλληλος που πήγε να τον ηρεμήσει, να του μιλήσει. Τον πλησίασε πολύ και τον πυροβόλησε και αυτόν».

Όπως περιέγραψε, ο δράστης «μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver, απ’ ότι μου είπαν. Τον είδα πολύ λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουν. Δεν έκανα τίποτα, ήμουν στο όροφο, κάτω από το γραφείο μου, περίμενα να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα και μετά μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν έξω, δεν είδα κάτι άλλο».

«Τον είδα λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω πάνω. Βαστούσε ένα σακ βουαγιάζ, δεν μπήκε από την είσοδο, έχοντας παρατεταμένο το όπλο του. Το είχε προφανώς μέσα στο σακ βουαγιάζ», πρόσθεσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: www.enikos.gr