23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Pitsos έγινε Pyramis: Ανοίγει το εργοστάσιο και είναι 100/100 ελληνικό

Μετά από έναν κύκλο διαπραγματεύσεων η Pyramis της οικογένειας Μπακατσέλου θα ξεκινήσει την παραγωγή  στο νέο της εργοστάσιο που βρίσκεται στα Οινόφυτα.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο  μετά την κατάθεση της πρότασης στη μητρική της BSH Ελλάς για διάσωση της δραστηριότητας και τη συμφωνία που τελικά οδήγησε σε εξαγορά μηχανημάτων και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ιστορικής βιομηχανίας Πίτσος, το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται στα Οινόφυτα, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή ως το τέλος του μήνα.

Προηγήθηκε μία περίοδος κατά την οποία έπρεπε να βρεθεί το κατάλληλο ακίνητο μιας και η BSH εξαρχής δεν συμφώνησε να παραχωρήσει έστω μέρος του ακινήτου όπου βρισκόταν το εργοστάσιο της Pitsos στον Αγ. Ι. Ρέντη, ενώ παράλληλα έπρεπε να γίνει η στελέχωση της ομάδας που θα αναλάμβανε και το στήσιμο του νέου εργοστασίου.

Pyramis: Κύριο μέλημα η ενίσχυση του προσωπικού

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση της Pyramis είχε δεσμευτεί πως προτεραιότητα στην πρόσληψη του προσωπικού θα πάρουν άτομα που απολύθηκαν από την Pitsos. Μάλιστα η ομάδα των σχεδιαστών, μηχανικών που έχουν στελεχώσει ήδη από πέρυσι την βασική ομάδα προετοιμασίας της επένδυσης προέρχεται απ’ την πρώην Pitsos που κατέβασε «ρολά» τις τελευταίες ημέρες του 2020.

Γρήγορα όμως οι απασχολούμενοι θα αυξηθούν, αφού μέχρι το τέλος του έτους η διοίκηση της εταιρείας, θα προχωρήσει στην πρόσληψη επιπλέον 60 εργαζομένων, απολυμένων της Pitsos με στόχο τη στελέχωση της δεύτερης γραμμής παραγωγής φούρνων που φέρουν κεραμικές εστίες.

Pyramis

Pyramis: Σε πρώτη φάση θα παράγονται εστίες φούρνων

Στο νέο εργοστάσιο σε πρώτη φάση θα παράγονται εστίες φούρνων με την παραγωγική δυνατότητα να φθάνει το ανώτατο όριο των 150 χιλιάδων. Σε δεύτερη φάση η γκάμα των προϊόντων θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας φούρνους και απορροφητήρες. Μέχρι την εκκίνηση της δεύτερης φάσης εκτιμάται ότι το προσωπικό του εργοστασίου θα προσεγγίσει τα 100 άτομα.

Η συνέχιση της δραστηριότητας της Pitsos, εν προκειμένω μέσω της Pyramis, αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Πυραμίς Μεταλλουργία Νίκου Μπακατσέλου.

Στο δε επίκεντρο του επιχειρηματικού σχεδίου του βρίσκονται οι εξαγωγές, οι οποίες σχεδιάζεται να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της νέας δραστηριότητας για την Pyramis αφού η ελληνική αγορά θεωρείται σχετικά μικρή για να απορροφήσει την παραγωγή της μονάδας. Ο στόχος είναι περίπου το 80% της παραγωγής να διοχετεύεται στη διεθνή αγορά.

Άλλωστε η Pyramis συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα πάνω από 1,5 εκατομμύριο τεμάχια ετησίως. Το επενδυτικό πλάνο της Pyramis για τη «νέα Pitsos» είναι συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ορίζοντα πενταετίας με νέα προϊόντα και ενίσχυση της δραστηριότητας.


Πηγή: www.diaforetiko.gr