18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Η επαρχία που «πνίγηκε» στα κουνούπια – Τι τα ευνοεί και οι συστάσεις προς το κοινό (ΕΙΚΟΝΑ)

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και των σχετικά ψηλών θερμοκρασιών του φετινού χειμώνα, υπήρξε εκκόλαψη κουνουπιών σε αρκετές περιοχές, γεγονός που διαπιστώθηκε από  τους συνεχείς ελέγχους  των στάσιμων νερών από αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Συνεργεία του Δήμου έχουν εντατικοποιήσει τους ψεκασμούς για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν.

Συγκεκριμένα ψεκάζονται οι σχάρες όμβριων υδάτων, τα ανοικτά κανάλια και οι περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές.

Παράλληλα, τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν την εκστρατεία μέσα στην πόλη (από πόρτα σε πόρτα) για καταπολέμηση του κουνουπιού Aedes aegypti και ενημέρωση για τα μέτρα αντιμετώπισης του.

Μετά και τις τελευταίες βροχές και επειδή τα κουνούπια εκκολάπτονται και αναπτύσσονται σε στάσιμα νερά, ο Δήμος καλεί τους δημότες όπως αδειάζει οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα κ.ά τα οποία βρίσκονται στις οικίες και τα υποστατικά τους και περιέχουν νερό.

Επίσης, επειδή δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα με στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών / πολυκατοικιών αλλά και σε αρκετές κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες) οι οποίες δεν είναι σε λειτουργία, καλούνται οι ιδιοκτήτες /διαχειριστές να τα αντλούν τα νερά αυτά άμεσα.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, οι δημότες μπορούν να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.

Πηγή: omegalive.com.cy