21/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος έχει τα πιο καθαρά θαλάσσια νερά στην ΕΕ – Ποια η τελευταία χώρα στη λίστα

Μετά την Κύπρο, όπου το 97 τοις εκατό των παραλιών έχουν «άριστη ποιότητα νερού», η Αυστρία βρίσκεται στη δεύτερη θέση και η Κροατία στην τρίτη, αναφέρει το Azernews .

Η Κύπρος έχει το υψηλότερο ποσοστό παραλιών με «άριστη ποιότητα νερού». Αυτό αναφέρεται στην έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την έκθεση, πέρυσι περισσότερο από το 85 τοις εκατό των παραλιών στην Ευρώπη πληρούσαν τα πρότυπα της ΕΕ για «άριστη» ποιότητα νερού. Οι παραλίες με «κακή» ποιότητα νερού αντιστοιχούσαν περίπου στο 1,5%. Το έγγραφο σημειώνει επίσης ότι η ποιότητα του νερού στις θάλασσες είναι γενικά καλύτερη από ό,τι στις λίμνες της ενδοχώρας.

Μετά την Κύπρο, όπου το 97 τοις εκατό των παραλιών χαρακτηρίζονται ως «άριστη ποιότητα νερού», η Αυστρία βρίσκεται στη δεύτερη θέση και η Κροατία στην τρίτη. Η Αλβανία βρίσκεται στην τελευταία θέση, όπου μόνο το 41 τοις εκατό των παραλιών έχουν εξαιρετική ποιότητα νερού. Η Ουγγαρία, η Εσθονία, το Βέλγιο και η Ρουμανία έχουν επίσης προβλήματα με το καθαρό νερό στην παραλία. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 85 τοις εκατό.

Πηγή: omegalive.com.cy