18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Η σκυλίτσα «Χάτσıκο» της Κοζάνης – Δεν φεύγει ποτέ από το παλıό στέκι του αφεντικού της

Η πιστή σκυλίτσα δεν έχει παρατήσει το πόστο της εδώ και μήνες – Αυτή η απίστευτη σκυλίτσα μας υπενθυμίζει γιατί αγαπάμε τους σκύλους και τους νιώθουμε φίλους μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Μένια έχασε πριν κάποιον καιρό το αφεντικό της, τον κύριο Κώστα, τακτικό θαμώνα ενός καφενείου στην Πτολεμαΐδα. Έπειτα από τον θάνατό του, δεν σταμάτησε ούτε μέρα να επισκέπτεται το μαγαζί και να κάθεται δίπλα στην καρέκλα του πρώην αφεντικού της.

Δείτε το βίντεο

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας στον Alpha «Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος και πρόσεχε πάρα πολύ το σκυλάκι του. Τον Σεπτέμβριο μας άφησε, ήταν 65 χρονών. Από τότε το σκυλάκι είναι κάθε βράδυ εδώ πέρα. Κάθεται κάτω από την καρέκλα του, προφανώς περιμένει τον κύριο Κώστα».

Όπως αναφέρει και ο ρεπόρτερ, τόσο πιστή είναι η Μένια στον φίλο και αφεντικό της, που δεν λέει να φύγει από το «στέκι» τους, παρά τις προσπάθειες κάποιων κατοίκων να την υιοθετήσουν και να της δώσουν ένα σπίτι. Προτιμά να περνά τις κρύες νύχτες δίπλα στη σόμπα του καφενέ, κοντά στο γωνιακό τραπεζάκι του κυρ Κώστα.

Η σκυλίτσα θυμίζει το παράδειγμα του Χάτσικο, ενός σκύλου ράτσας Ακίτα, διάσημου επειδή συνέχισε να περιμένει τον ιδιοκτήτη του επί 9 χρόνια στον σταθμό τρένου Shibuya της Ιαπωνίας μετά τον θάνατό του, ώσπου και ο ίδιος πέθανε από γηρατειά.


Πηγή: www.diaforetiko.gr