26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηγουμενίτσα: Πάνω από 210 κιλά χασίς εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο λιμάνι

Μεγάλη ποσότητα χασίς και συγκεκριμένα ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), βάρους περίπου 210 κιλών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, χθες το βράδυ (29/04/2024) στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, μόλις έφτασε στο λιμάνι στην Ηγουμενίτσα από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών, έδωσε ένδειξη στους λιμενικούς και ακολούθησε έρευνα, όπου και βρέθηκε το χασίς.

Μέσα στο επικαθήμενο και στη δεξιά μπαγκαζιέρα, ανάμεσα σε χάρτινες κούτες, εντοπίστηκαν 193 πλαστικές σακούλες, αεροστεγώς στεγανοποιημένες, με την ναρκωτική ουσία, συνολικού μικτού βάρους 209,820 κιλών.

Επιπλέον, σε ένα από τα χαρτοκιβώτια, βρέθηκε πλαστική συσκευασία αεροστεγώς στεγανοποιημένη, περιέχουσα πιθανόν ποσότητα σπόρων κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 19,55 γραμμαρίων.

Ο 60χρονος του φορτηγού συνελήφθη οδηγός και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το φορτηγό.

 

Πηγή: www.enikos.gr