03/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Ισχυρές εκρήξεις στη Βαγδάτη από επίθεση με drone – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Επίθεση με drone σε αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (07/02/2024), σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο.

Μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ακούστηκαν πολλές δυνατές εκρήξεις διαδοχικά σε διάφορες περιοχές στη Βαγδάτη, αμέσως μετά την επίθεση με drone.

Το Reuters, επικαλούμενο μια πηγή ασφαλείας απο το Ιράκ, αναφέρει ότι το χτύπημα με drone σκότωσε έναν διοικητή μιας τοπικής πολιτοφυλακής που συνδέεται με το Ιράν.

Μια δεύτερη πηγή είπε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ότι το όχημα που στόχευε χρησιμοποιήθηκε από τις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ, μια υπηρεσία κρατικής ασφάλειας που αποτελείται από δεκάδες ένοπλες ομάδες, πολλές από τις οποίες είναι επίσης προσκείμενες στο Ιράν. Η επίθεση με drone σημειώθηκε στην ανατολική συνοικία Mashtal της πόλης.

Το Ιράκ έχει γίνει μάρτυρας πολλαπλών επιθέσεων μεταξύ των σκληροπυρηνικών ενόπλων ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν και των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη χώρα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο, μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή πολιτοφυλακής στο κέντρο της Βαγδάτης, μια επίθεση που είπε η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως ήταν «αντίποινα» για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες εναντίον των βάσεων της στη Μέση Ανατολή.


Πηγή: www.newsit.gr