27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πάσχα: Μεγάλη εβδομάδα με μανιασμένους ανέμους, ζέστη και βροχές – Ενδεχόμενο απαγορευτικού απόπλου

Όχι και… ο καλύτερος καιρός θα είναι αυτός που έρχεται από αύριο (29.04.2024) και για όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο καιρός θα έχει την  ισχυρούς ανέμους σε συνδυασμό με ζέστη αλλά και βροχή σε ορισμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Ματίνα Μπέρου, την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο στην Θράκη και την Βόρεια Κρήτη θα περιμένουμε λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί από ανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ με ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο απαγορευτικό απόπλου. και η θερμοκρασία θα φτάσει σε περιοχές μέχρι και 28 βαθμούς.

Την Μεγάλη Τρίτη λίγες περισσότερες βροχές θα εκδηλωθούν στην Θράκη σα βόρεια ορεινά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις και πάλι στο Αιγαίο θα φτάσει τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 28 βαθμούς και πάλι.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην βόρεια Κρήτη τις μεσημεριανές και απογευματινές στα βόρεια ηπειρωτικά και τος βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουμε αρχικά βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι με μέγιστη τιμή τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη τη χώρα.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια η ηπειρωτικά.

Το Μεγάλο Σάββατο θα επηρεαστεί κυρίως η δυτική και βόρεια χώρα με βροχές.

Την Κυριακή του Πάσχα φαίνεται ότι θα έχουμε βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: www.newsit.gr