18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης από τον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών – «Δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα, το έγκλημα των Τεμπών»

Την Κεντρική πλατεία της Λάρισας είχε επισκεφτεί πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, εκεί όπου βρίσκονται αγρότες της περιοχής με τα τρακτέρ τους. Νωρίτερα, κατά την έναρξη του 2ου Περιφερειακού Συνέδριου Θεσσαλίας, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα που χάθηκαν στα Τέμπη και στις καταστροφικές πλημμύρες.

ω
Πιο συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε μιλώντας στον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζο Μαρούδα, ότι πρέπει να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καθώς όπως είπε «δεν είναι δυνατόν να περιμένετε μια ζωή επιστροφή. Δεν οφείλετε ευχαριστώ σε κανέναν».

Ανέβηκε επίσης σε δύο τρακτέρ και συνομίλησε με αγρότες για τα προβλήματά τους.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτημα ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως: «Οι αγρότες τους οποίους έχω συναντήσει πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα, και χτες εδώ στην Περιφέρεια, βιώνουν μια τεράστια αδικία. Πουλούν προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής τους. Δεν μπορούν καν να συναντήσουν την κυβέρνηση χωρίς προϋποθέσεις, εκβιαστικές προϋποθέσεις που τους θέτουν».

Πρόσθεσε πως, «οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τους αγρότες μας, για τους κτηνοτρόφους μας είναι απολύτως δίκαιες, κοστολογημένες. Και είναι καιρός η κυβέρνηση αντί να δίνει ψίχουλα και να κερδίζει χρόνο, επιτέλους να υιοθετήσει τα αυτονόητα».

Υπόσχεση για απόδοση δικαιοσύνης στην τραγωδία των Τεμπών

Πριν φτάσει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ένα λουλούδι και μια υπόσχεση στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών.

Την υπόσχεση, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του Γιώργου Κόφτη με τα καρφιά, λέγοντας πως αυτά τα καρφιά είναι «καρφιά στην καρδιά της χώρας μας».

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Τέμπη. Εδώ που πάγωσε ο χρόνος.

Εδώ που κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι 57 συμπολίτες μας οδηγήθηκαν στον θάνατο λόγω της κακιάς της ώρας και όχι της κακιάς της χώρας.

Άφησα ένα λουλούδι και μια υπόσχεση προς τα θύματα και τους συγγενείς και τους φίλους τους, πως δε θα ξεχαστούν.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Δύσκολος αγώνας απέναντι σε ένα καθεστώς που ρίχνει τσιμέντο στην πληγή.

Η υπόσχεση ότι δε θα ξεχάσουμε ποτέ αποτυπώνεται στο έργο του Γιώργου Κόφτη, που βρίσκεται δίπλα από το σημείο του εγκλήματος των Τεμπών.

Τα καρφιά αυτά είναι καρφωμένα στην καρδιά της πατρίδας μας».


Πηγή: www.diaforetiko.gr