25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Καστοριά: Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους για δήθεν χειρουργεία συγγενών τους – Law & Order

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, δύο περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 01-07-2024 και την 10-07-2024, στην πόλη της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στην πόλη της Καστοριάς, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 37χρονος Έλληνας μέλος εγκληματικής ομάδας, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και του συγγενικού προσώπου (η γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης, άγνωστος άνδρας από κοινού με άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε 80χρονη Ελληνίδα στην Καστοριά και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό και η δε γυναίκα συγγενικό της πρόσωπο (κόρη της), ανέφεραν ψευδώς σε αυτήν, ότι η υποτιθέμενη κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό και τιμαλφή.

Συγγενικό πρόσωπο της 80χρονης αντιλήφθηκε την απόπειρα εξαπάτησης σε βάρος της και ενημέρωσε τις Αστυνομικές Αρχές. Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν έγκαιρα την 80χρονη, να μεταβαίνει σε προκαθορισμένο σημείο που την καθοδηγούσε τηλεφωνικώς ο υποτιθέμενος ιατρός, σε περιοχή της Καστοριάς, για να παραδώσει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ στον 37χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη πλησίον του σημείου που θα παραλάμβανε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, κατάφεραν να εξαπατήσουν την 01-07-2024 μεσημβρινές ώρες, 84χρονο στην πόλη της Καστοριάς, από τον οποίο απέσπασαν χρηματικό ποσό, λίρες και πεντόλιρα.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 


Πηγή: lawandorder.gr