19/06/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταγγελία: Δήμος έβαλε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής την ημέρα της απεργίας

«Ολόκληρος ο αντεργατικός χαρακτήρας της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων ξεδιπλώθηκε με την απόφαση για συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την ημέρα της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς». Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος σημειώνει:

Με απαράδεκτες δικαιολογίες για απουσία των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Ιωαννίνων την επόμενη μέρα (ενώ έγκαιρα ειδοποιήθηκαν από το Σύλλογο ώστε να μεταθέσουν την συνεδρίαση χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα) προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αξία της Εργατικής Πρωτομαγιάς ακριβώς όπως έκανε και η κυβέρνηση όταν μετέτρεψε σε μετακινούμενη αργία, την μέρα που η Εργατική Τάξη τιμά τους νεκρούς της.

Έχουν περάσει 130 χρόνια από τότε που η Πρωτομαγιά γιορτάστηκε για πρώτη φορά μαζικά από τους εργαζόμενους της πατρίδας μας στην Αθήνα και βρισκόμαστε, όπως και τότε, στην ανάγκη να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη δικαιώματα μας: τον σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, τους αξιοπρεπείς μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Από την εποχή του άρθου 4 του 1984 της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έβαζε εμπόδια στις απεργίες στο Δημόσιο, μέχρι σήμερα, λίγα πράγματα έχουν αλλάξει στη νοοτροπία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής.  Η Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος ως μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ με αυτή του την απόφαση δείχνει τον εχθρικό χαρακτήρα απέναντι στους εργαζόμενους στους Δήμους και στα δικαιώματά τους ακριβώς όπως κάνει και η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα όμως, δίνει ανοιχτό, προκλητικό μήνυμα στην εργοδοσία της πόλης να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Αν ο «πρώτος πολίτης της πόλης»  όπως λέει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων για τον εαυτό του, δεν σέβεται το δικαίωμα στην απεργία, οι επιχειρηματικοί όμιλοι της πόλης δεν χρειάζεται να σέβονται ούτε το δικαίωμα στη ζωή!

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων να σεβαστεί την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πηγή: www.aftodioikisi.gr