24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας για τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέσα από την ανάρτηση που έκανε στο «Χ», ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα ταλαιπωρήσουν την Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα αλλά και για τη φωτιά στον Μαραθώνα που τέθηκε σε έλεγχο μέσα στα 20 πρώτα λεπτά.

Δεν ξέχασε να σχολιάσει και την άμεση συνδρομή των επίγειων και εναέριων μέσων για τη σημερινή φωτιά στην Αττική αλλά και να κάνει έκκληση στους πολίτες να προσέχουν για να μην προκαλέσουν ίδια περιστατικά.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση».

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

 


Πηγή: www.newsit.gr