18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλαίει η Παναγιά στην Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 2χρονου Νίκου – Υπέκυψε στα τραύματά του μετά το δυστύχημα

Βουβό πένθος επικρατεί στις Αγιές Παρασκιές για τη διπλή τραγωδία που τάραξε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρώτα η γιαγιά και κατόπιν ο 2χρονος εγγονός της δεν άντεξαν και υπέκυψαν στα βαριά τραύματά τους, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή της Λυγαριάς την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, όταν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν με τη μητέρα και την γιαγιά του συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, στον ΒΟΑΚ.

Η 59χρονη Μαρία Καραμανιά-Αυγουστάκη, γιαγιά του 2χρονου, που οδηγούσε το ΙΧ, έσβησε λίγες ώρες μετά τη μοιραία σύγκρουση. Ο μικρός Νικόλας έδωσε τη δική του μάχη, μια μάχη ζωής και θανάτου, όμως τα τραύματα που είχε υποστεί αποδείχθηκαν μοιραία.

Οικογένεια, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον 2χρονο Νικόλα σήμερα Σάββατο στις 15.00 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης, στις Αγιές Παρασκιές. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 14.00

Αλλάζει το κατηγορητήριο σε βάρος του 38χρονου οδηγού του μοιραίου βαν

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά και το θάνατο του παιδιού, το κατηγορητήριο σε βάρος του 38χρονου Σύρου αναμένεται να αλλάξει και πλέον ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης, όπως προβλέπει το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα για την επικίνδυνη οδήγηση. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται εφόσον υπάρχει επικίνδυνη οδήγηση, «κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών, αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη».


Πηγή: www.diaforetiko.gr