23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο ζήτησε η εισαγγελέας

Να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε, πρότεινε η Εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό. Σε περίπτωση που το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση, ο 55χρονος αντιμετωπίζει για τον βιασμό ανηλίκου την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

της Άννας Κανδύλη

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα του κοριτσιού πρότεινε η εισαγγελική λειτουργός λόγω της απαξίας του αδικήματος της πλημμεληματικής εκβίασης που καταδικάστηκε και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε όσους έχουν τελέσει την αξιόποινη πράξη μόνο μία φορά και όχι σε όσους τους αποδίδεται κατ’ εξακολούθηση. Επίσης πρότεινε να μην αναγνωριστεί σε κανέναν η καλή συμπεριφορά μετά την πράξη ενώ ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας σε έναν εκ των καταδικασμένων που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του.

Πηγή: www.enikos.gr