06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κομίνης για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Οφσάιντ στο γκολ ο Μαουρίσιο, το ματς έγινε 1-0 στα αποδυτήρια, διότι φοβήθηκα»

Ο Γιώργος Κομίνης μίλησε για το περιβόητο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ το 2018.

Ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Γιώργος Κομίνης, μίλησε στη συνέντευξή του στους Betarades για όσα είχαν γίνει τότε με το γκολ του Μαουρίτσιο.

Για τι του είπε ο επόπτης: «Το έχει πει ναι… Μου είπε ναι ότι “είναι οφσάιντ, αλλά το πώς το ακυρώνουμε εδώ μέσα;” Έχει ειπωθεί όταν εγώ πηγαίνω εγώ κοντά του. Βλέπω τον επόπτη να έχει σταματήσει. Μου λέει “Γιώργο έλα εδώ”. Γίνεται ένας χαμός. “Πες μου του λέω τι;”. Πηγαίνοντας εκεί του λέω τι συμβαίνει; Και μου λέει επί λέξει: “Το γκολ είναι οφσάιντ, ποιος το ακυρώνει εδώ μέσα;”. Είναι ένα παιχνίδι που έχει στοιχειώσει την καριέρα μου. Το ματς είχε πάει “κούκλα”. Έχουν γίνει οι παίκτες αρνάκια, κοριτσάκια. Από τους βοηθούς είχα ζητήσει σε περίπτωση που γίνει μία φάση να μου πεις είναι οφσάιντ, επηρεάζει; Αυτομάτως θα καταλάβω ότι είναι ο Μαουρίσιο είναι οφσάιντ. Δεν το λέω εγώ, αλλά είναι οδηγία FIFA και UEFA»

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει ο ίδιος για τη φάση, ο Γιώργος Κομίνης υποστήριξε: «Για μένα επηρεάζει τη φάση… Ο Μαουρίσιο κάνει κίνηση προς την μπάλα. Προσπαθεί να παίξει με την μπάλα, εγώ πιστεύω ότι προσπαθεί να κάνει τακουνάκι. 100 κιλά μπάλα ο Μαουρίσιο, δεν ξέρει αν είναι οφσάιντ. Αυτή είναι η απόφαση της ΚΕΔ. Τους είπα ΄”πέστε μου τι είναι;” και μου είπαν ότι είναι οφσάιντ».

Για τον ρόλο του Βιεϊρίνια και το τι του είπε ο Μίχελ στο αυτί, ο Κομίνης δήλωσε: «Γίνεται η μανούρα και περιμένουμε να κοπάσει η κατάσταση. Μπαίνουν παράγοντες και τυων δύο ομάδων και περιμένουμε. Μετά από διάστημα 5-6 λεπτών. Έχω ενημερωθεί ότι έχει κατέβει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και κάνει το νεύμα να φύγουν. Ο Βιεϊρίνια μου λέει “πόσο θέλουμε ακόμα;”. Και ενώ τους λέει ο Βιεϊρίνια “ηρεμήστε”, έρχεται σφεντόνα ο Μίχελ και μου είπε ότι “έχεις τελειώσει διαιτητικά, αν δεν μετρήσει αυτό το γκολ”. Προσπαθώ να απομονωθώ. Όσο βλέπω ότι δεν αλλάζει το πράγμα, “καλύτερο είναι να πάμε στα αποδυτήρια” και με ρωτούν τι βλέπεις και τους λέω “να κοπάσει λίγο το πράγμα και ξαναβγούμε”».

Για το τι του είπε ο Γκαγκάτσης στα αποδυτήρια, όταν ήταν έτοιμες οι ομάδες να βγουν: «Κάνουμε το πλάνο μας ετοιμάζομαστε να ξαναβγούμε… Ο Γκαγκάτσης μου λέει “με τι σκορ θα βγούμε έξω;” και μου λέει: “Δεν ξέρω αν με 0-0 θα βγούμε έξω”. Φεύγει και περιμένουμε… Η ΑΕΚ δεν έχει πει κουβέντα μέχρι τότε… Στο διάστημα εκείνο εμφανίζονται οι φωτογραφίες. Γίνεται η κατάσταση-ροντέο στους διαδρόμους. Έχουν μπει και γυμνασμένα παιδιά στα παιδιά. Γίνεται λίγο η κατάσταση. Κλειδωνόμαστε στα αποδυτήρια. Σήμα δεν έχει στα αποδυτήρια για να ακούσουμε την άποψή του. Εν τέλει περνάει ο χρόνος».

Για τις περιβόητες φωτογραφίες και αν αλλάζει ο κανονισμός: «Ναι… Αλλάζει αν φέρει κάποιος όπλο. Ούτε οι αστυνομικοί δεν μπορούν».

Σε ερώτηση για το πώς έγινε 1-0 το ματς, ο Κομίνης επισήμανε: «Αυτό είναι το πράγμα που με έχει στεναχωρήσει. Ξενέρωσα… Μου έλεγαν “Κομίνη πρόσεξε τώρα τη γυναίκα σου που είναι έγκυος”. Και βγαίνει έξω και λες “ποιος το είπε” και οι αστυνομικοί κοιτούν πάνω, κάτω, τα φώτα αν δουλεύουν. Υπήρχαν επίσης χίλια… μηνύματα που είχαν φθάσει στο κινητό. Να βλέπεις την αστυνομία απαθέστατη. Ξέρεις τι λες και εσύ. “Τι θες παιδί μου; 1-0, οκ, πάρτο και φύγε”.»

«Η ΑΕΚ είχε πατήσει στο ματς της Αλβανίας με τη Σερβία. Ο Λυσσάνδρου μας είπε “εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε αυτό το ματυς” και το είχε Γκαγκάτση», ανέφερε ακόμη ο Κομίνης, ο οποίος υποστήριξε πως «το σκορ άλλαξε γιατί φοβήθηκα για την οικογένειά μου και τη σωματική ακεραιότητα. Έχουμε δει να συμβαίνουν ένα κάρο πράγματα στο ποδόσφαιρο. Σφαίρες στα πόδια, επιθέσεις…».

Όσο για το τι ακολούθησε, ο Κομίνης αναφέρθηκε στη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. σ’ όλες τους δραστηριότητες: «Είχα συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί… Ημουν σε τέτοια ψυχολογική πίεση. Ο άλλος σου λέει τι θα κάνουμε στη γυναίκα σου. Μετά απ’ αυτό το ματς είχα την Ασφάλεια, είχα την αστυνομία. Είχα πει στον διοικητή της αστυνομίας ότι είχα δει να πηγαίνουν άνθρωποι πίσω από τη γυναίκα μου που ήταν 8 μηνών έγκυος, στο σούπερ μάρκετ. Ο διοικτητής έδωσε εντολή να υπάρχει 24 ώρες αστυυνομία, να τους ενημερώνω για τα πάντα. Είχα δώσει πινακίδες, είχα κάνει περιγραφή ανθρώπων που με ακολουθούσαν, έγιναν προσαγωγές. Ζούσα με το καθεστώς του φόβου. Η γυναίκα μου είχε πει “γιατί να ζούμε έτσι;”».

«Ευθεία απειλή δεν ένιωσα ποτέ…», είπε ακόμη ο Κομίνης, ο οποίος αναφερόμενος στο αν έχει μιλήσει με τον επόπτη από τότε επισήμανε: «Με τον επόπτη δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Μιλήσαμε μόνο 4-5 μέρες μετά το ματς. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μου είπε “έχω πάει να παίξω 5Χ5 και του λέω “εγώ τραβάω τα πάθη του Χριστού”». Η καριέρα μου, η ζωή μου στιγματίστηκε απ’ αυτό το ματς. Δεν μπορούσα να πάω στη Θεσσαλονίκη να δω φίλους, συγγενείς. Αφήστε τον επόπτη στην Αριστοτέλους κανείς δεν θα τον γνωρίσει, ενώ εγώ σας είπα δεν μπορούσα να πάω στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: www.newsit.gr