01/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: «Έχω μεγάλη οδύνη για τα Τέμπη, δεν έπαιξα θέατρο»

Καταθέτει για την τραγωδία στα Τέμπη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής.


Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις διεξάγονται στη σκιά μιας ασύλληπτης τραγωδίας, της τραγωδίας των Τεμπών. Θέλω να εκφράσω δημόσια τη βαθύτατη οδύνη μου. Ως γονέας μπορώ να σεβαστώ τον πόνο τους. Ως πολιτικός επιθυμώ να λάμψει η αλήθεια.

Σήμερα, είναι η τρίτη φορά που παρουσιάζομαι ενώπιο του Κοινοβουλίου για το τραγικό δυστύχημα. Νιώθω ότι πρέπει να έχουμε όλοι την υποχρέωση να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και με σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα. Είμαι εδώ για να μιλήσω για όλα και κυρίως με στοιχεία για όσα έχουν γίνει στους δρόμους τις τελευταίες δεκαετίας. Ό,τι έχω θα το πω στα μάτια και τα δικά σας και όλων των Ελλήνων που θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα όπως η υλοποίηση της σύμβασης «717» για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης και οι μετατάξεις.

Ο πρώην υπουργός είχε τονίσει ότι για την περίοδο της κυβέρνησης της ΝΔ, από το 2019 έως τον Σεπτέμβριο του 2023, υπήρξαν τρεις παρατάσεις και η Σύμβαση «717» ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2023.

«Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κρυφτώ πίσω από ευθύνες άλλων. Ανέλαβα την αντικειμενική πολιτική ευθύνη όχι μόνο για τη δική μου θητεία, αλλά και για τις θητείες όλων των προκατόχων μου. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για τα πολιτικά ήθη της χώρας μας» είχε δηλώσει ο κ. Καραμανλής.


Πηγή: www.diaforetiko.gr