06/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίση στο Ελαιόλαδο: Ασφαλίζουν ελαιόδεντρα μετά τις συνεχόμενες κλοπές – Συνελήφθησαν 3 δράστες στην Αχαΐα

Το ελαιόλαδο παραμένει σε τιμή ρεκόρ και τα ελαιόδεντρα βρίσκονται στο στόχαστρο κλεφτών. Στην Αχαΐα μάλιστα πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις, με τους δράστες να δίνουν τη δική τους εκδοχή στις αστυνομικές αρχές.

Επιστρατεύουν εταιρείες security, προσλαμβάνουν φύλακες και κάνουν περιπολίες οπλισμένοι, οι ελαιοπαραγωγοί και οι ιδιοκτήτες ελαιουργείων στην Αχαΐα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμμορίες κόβουν τα φορτωμένα κλαδιά ή ακόμη και ολόκληρα τα δέντρα. Πολλοί παραγωγοί το τελευταίο διάστημα έχουν ασφαλίσει τις περιουσίες τους, σε μια προσπάθεια να έχουν λιγότερα άγχη στο κεφάλι τους. Το κάνουν όπως αναφέρουν για πρώτη φορά, καθώς βλέπουν τα χτυπήματα να συνεχίζονται και το πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου, να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στην Ωλενία της Αχαΐας παρατηρήθηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα κλοπής. Τρία άτομα τα οποία μπήκαν σε χωράφια της Αχαΐας, περισυνέλλεξαν σχεδόν 1 τόνο καρπό, τον οποίο πούλησαν σε ελαιοτριβεία σε Χαϊκάλι και Ελαιοχώρι Αχαΐας για 11.000 ευρώ περίπου. Συνελήφθησαν και αναμένεται να απολογηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία επικεφαλής ήταν ένας 35χρονος Έλληνας, κάτοικος της περιοχής, ενώ αναζητούνται και τα υπόλοιπα μέλη του «συνεργείου» πέντε αλλοδαποί εργάτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δυο συλληφθέντες Έλληνες υποστήριξαν ότι πληρώθηκαν μεροκάματο. Ο 35χρονος φέρεται να είπε ότι ήταν θύμα και κατ’ εντολή τρίτου προσώπου πήγε να μαζέψει τις ελιές.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις κλοπής καρπού ή και ξυλείας.


Πηγή: www.diaforetiko.gr