26/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστι Νόεμ: Σάλος με κυβερνήτη και πιθανή αντίπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ που πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την Ρεπουμπλικανή κυβερνήτη της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ- θεωρείται υποψήφια να την επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ για αντιπρόεδρο εν όψει των προεδρικών εκλογών-, η οποία αποκάλυψε πως σκότωσε ένα από τα σκυλιά της.

Η κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ οποία ενδέχεται να είναι η αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση νίκης του Ρεπουμπλικάνου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, περιγράφει στο νέο της βιβλίο, πως πυροβόλησε και σκότωσε ένα από τα σκυλιά της, επειδή, όπως αναφέρει, ήταν «άχρηστο».

Με τον ίδιο τρόπο σκότωσε και μια κατσίκα που βρήκε «αηδιαστική».

Η 52χρονη στα απομνημονεύματά της έγραψε για τον τρόπο που αφαίρεσε την ζωή των ζώων, δηλώνοντας διατεθειμένη να κάνει «δύσκολα και άσχημα» πράγματα όταν χρειάζεται.

«Ο Κρίκετ ήταν ένα πόιντερ, περίπου 14 μηνών», είπε για το κουτάβι που σκότωσε επειδή ήταν «επιθετικό» και δεν μπορούσε να εκπαιδευτεί. «Μισούσα αυτό το σκυλί», συνέχισε η Νόεμ, αποκαλώντας τον Κρίκετ ως «επικίνδυνο για όποιον ερχόταν σε επαφή» και «λιγότερο από άχρηστο… ως κυνηγετικό σκυλί».

Η Κρίστι Νόεμ εξιστορεί ότι ο σκύλος επιτέθηκε σε κότες που ανήκαν σε άλλη οικογένεια, συμπεριφερόμενος σαν «εκπαιδευμένος δολοφόνος» και ότι ήταν «επικίνδυνος για οποιονδήποτε ερχόταν σε επαφή μαζί του».

Τότε, «συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να τον σκοτώσω», γράφει η κυβερνήτης σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που εξασφάλισε ο Guardian.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι άνθρωποι αναστατώθηκαν για μια ιστορία πριν 20 χρόνια για τον Κρίκετ, έναν από τους σκύλους εργασίας στο ράντσο μας, στο επερχόμενο βιβλίο μου – No Going Back», έγραψε η Νόεμ στο Twitter/X.

«Το βιβλίο είναι γεμάτο με πολλές ειλικρινείς ιστορίες της ζωής μου, καλές και κακές μέρες, προκλήσεις, επώδυνες αποφάσεις και μαθήματα που πήρα», πρόσθεσε.

«Αυτό που έμαθα από τα χρόνια της θητείας μου σε δημόσια αξιώματα, ιδίως κατά την θητεία μου ως κυβερνήτησης της Νότιας Ντακότα την εποχή του COVID, είναι ότι οι άνθρωποι αναζητούν ηγέτες που είναι αυθεντικοί, πρόθυμοι να μάθουν από το παρελθόν και δεν αποφεύγουν τις δύσκολες προκλήσεις. Ελπίζω ότι όποιος διαβάσει αυτό το βιβλίο θα κατανοήσει ότι προσπαθώ πάντα να παίρνω τις καλύτερες αποφάσεις που μπορώ για τους ανθρώπους στη ζωή μου.

Ο νόμος της Νότιας Ντακότα ορίζει ότι τα σκυλιά που επιτίθενται και σκοτώνουν ζώα μπορούν να θανατωθούν. Δεδομένου ότι ο Κρίκετ είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά προς τους ανθρώπους δαγκώνοντάς τους, αποφάσισα να κάνω ό,τι έκανα.

Είτε διευθύνω το ράντσο είτε ασχολούμαι με την πολιτική, ποτέ δεν έχω μεταβιβάσει τις ευθύνες μου σε κάποιον άλλον για να τις χειριστεί. Ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο και επώδυνο. Ακολούθησα το νόμο και ήμουν υπεύθυνος γονέας, ιδιοκτήτης σκύλου και γείτονας. Όπως εξηγώ στο βιβλίο, δεν ήταν εύκολο. Αλλά συχνά ο εύκολος τρόπος δεν είναι ο σωστός», κατέληξε.

Η κυβερνήτης στο βιβλίο της, που κυκλοφορεί τον προσεχή Μάιο, περιγράφει ότι πήγε τον Κρίκετ σε έναν χωματόδρομο και τον σκότωσε – και στη συνέχεια αποφάσισε να επιφυλάξει την ίδια μοίρα στην ατίθαση (!) κατσίκα. Για τη δεύτερη θανάτωση χρειάστηκαν δύο πυροβολισμοί, λέει η Noem, προσθέτοντας ότι όταν όλα τελείωσαν η κόρη της Kennedy γύρισε από το σχολείο και ρώτησε: “Έι, πού είναι ο Κρίκετ;”

Η αποκάλυψη αυτή, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

“Δεν υπάρχει καμία λογική και εύλογη δικαιολογία για την Noem να πυροβολεί ένα νεαρό σκυλί για συμπεριφορά κουταβιού”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Wayne Pacelle, πρόεδρος της Animal Wellness Action και του Center for a Humane Economy. “Αν δεν είναι σε θέση να χειριστεί ένα ζώο, να ζητήσει τη βοήθεια ενός μέλους της οικογένειας ή ενός γείτονα. Αν η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση του σκύλου δεν αποδώσει, τότε δώστε τον σκύλο σε μια πιο στοργική οικογένεια ή σε ένα καταφύγιο για υιοθεσία.

“Η ανατροφή και η φροντίδα ενός σκύλου απαιτεί υπομονή και καλοσύνη. Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί που γνωρίζουν και αγαπούν τα σκυλιά πρέπει να αναρωτιούνται για ένα άτομο που εκφράζει μίσος για ένα νεαρό θηλυκό σκυλί και το σκοτώνει”, σημείωσε.


Πηγή: www.newsit.gr