22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κύκλωμα εκβίασης καταστηματαρχών: Συλλήψεις και υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τους εκβιασμούς που φαίνεται να διέπραττε σπείρα με δημόσιους υπαλλήλους σε καταστηματάρχες της Αθήνας ζητά η Περιφέρεια Αττικής, που επιβεβαιώνει και την εμπλοκή Περιφερειακών υπαλλήλων, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές.

Υπενθυμίζεται πως το Σαββατοκύριακο εξιχνιάστηκε σπείρα 14 ατόμων ανάμεσά τους 9 δημόσιοι υπάλληλοι (υπάλληλου του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής), που εκβίαζαν με παραβάσεις και πρόστιμα ιδιοκτήτες καταστημάτων κυρίως στην Αθήνα, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr στην σπείρα εκβιασμών μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δημοτικοί υπάλληλοι της Αθήνας και υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η λεία της σπείρας ανέρχεται πάνω από 700.000 ευρώ το χρόνο!

Τι λένε «κύκλοι» της Περιφέρειας

Κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής σημειώνουν πως η προσήλωση στη νομιμότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη, είναι οι θεμελιώδεις αρχές της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

Φαινόμενα διαφθοράς και εγκληματικές συμπεριφορές, που αμαυρώνουν την εικόνα της Περιφέρειας Αττικής, δεν γίνονται ανεκτές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα προβούν άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές ποινές.

Κατά τις ίδιες πηγές τονίζεται πως: «Είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τις αρχές, προκειμένου να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΣΥΠΑ: Οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, στην οποία σημειώνει:

Με αφορμή τις ανακοινώσεις για συλλήψεις εκτός των άλλων και υπαλλήλων Δ/νσεων Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα, καταδικάζουμε τα φαινόμενα αυτά και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία, αποδίδοντας τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν.

Ταυτόχρονα θεωρούμε αναγκαίο να τονίσουμε ότι η «μηδενική ανοχή» όλων για να έχει αντίκρισμα πρέπει να συνδέεται όχι μόνο με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, αλλά και με τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου, που δεν θα δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους έκνομες ή παράτυπες ενέργειες, για τη λειτουργία των υπηρεσιών και την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων με διαφάνεια.

Στη κατεύθυνση αυτή καλούμε την Περιφερειακή Αρχή, το Δήμο Αθήνας και την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους και να ξεχωρίζει εύκολα «η ήρα από το στάρι».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr