20/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Επόπτες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής 12 από τους συλληφθέντες -Τέθηκαν σε αργία

Μετά τη σύλληψη συνολικά 12 υπαλλήλων, Εποπτών Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, για ανάμειξή τους στο κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και του υπουργείου Πολιτισμού, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά τέθηκαν σε αργία.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι τέθηκαν άμεσα σε αργία μετά την κοινοποίηση της έρευνας των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές, από τους 12 συλληφθέντες οι εννέα εργάζονταν στις ελεγκτικές υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα και οι τρεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς, μετά και την νέα αυτή υπόθεση διαφθοράς, αναμένεται στις αμέσως επόμενες ημέρες να προχωρήσει σε αλλαγές και στις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Κατά πληροφορίες, οι αλλαγές θα κινηθούν σε τρεις άξονες:

— Θεσπίζονται δικλείδες ασφαλείας στη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα διαφθοράς

— Ενισχύεται η υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας, η οποία αναβαθμίζεται σε Διεύθυνση από Τμήμα που ήταν μέχρι σήμερα

– -Αλλάζει ο τρόπος συγκρότησης των συνεργείων δευτεροβάθμιου υγειονομικού ελέγχου, καθώς οι εργαζόμενοι που τα συγκροτούν θα ορίζονται πλέον με κλήρωση, τα αποτελέσματα της οποίας θα τους ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

«Μηδενική ανοχή σε κάθε παράνομη ενέργεια, που αμαυρώνει το κύρος της περιφέρειας και προσβάλλει τους πολίτες» ήταν το μήνυμα Χαρδαλιά, ο οποίος επιβλέπει τις αλλαγές που προωθούνται στην υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου της Περιφέρειας.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr