25/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: «Ήταν επιθετικοί, αυταρχικοί, συνέχεια με εμμονή» περιγράφει καταστηματάρχης στον ΑΝΤ1

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα έξι μέλη της σπείρας των εκβιαστών, ανάμεσα τους και η περιβόητη «Νάνσυ», η εντυπωσιακή ξανθιά που φέρεται να είχε τα ηνία της οργάνωσης, με εισπράκτορα τον αδελφό της και βοηθό τη μητέρα της.

Εκβιασμοί δίχως τέλος, παράνομες συναλλαγές και η λεία να αγγίζει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις 700.000€. Ένα κύκλωμα που λειτουργούσε σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και έσπερνε τον τρόμο στους επιχειρηματίες στην Αθήνα και όχι μόνο.

Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, κρατώντας την ανωνυμία του, μίλησε στο ΑΝΤ1 και περιέγραψε πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών.

«Έζησα έναν τρόπο πώς να σου πω, πως να στο πω, έναν τρόπο νταβατζιλίκι, δηλαδή ερχόντουσαν εκεί, έγραφαν με το έτσι θέλω, επιθετικά, δεν καταλαβαίναμε γιατί το έκαναν, δεν άκουγαν με τίποτα. Είναι η τακτική ας πούμε των μπράβων, σε αγριεύω, σε κάνω, σε ράνω, ώστε αύριο το πρωί να πληρώσεις, για να μη σε αγγίζει κανένας» ανέφερε ο καταστηματάρχης που επειδή αρνήθηκε να υποκύψει στις απειλές του κυκλώματος, πλήρωνε συνεχώς πρόστιμα.

Η εγκληματική οργάνωση προσέγγιζε τους καταστηματάρχες επιβάλλοντας παράλογα πρόστιμα, ώστε να τους αναγκάζει να πέσουν στα δίχτυα τους. 4.000 αναγκάστηκε να πληρώσει ο επιχειρηματίας, όπως καταγγέλλει στον ΑΝΤ1.

Ο καταστηματάρχης σχετικά με την δράση της οργάνωσης αναφέρει ότι «ήταν επιθετικοί, αυταρχικοί, συνέχεια με εμμονή, την οποία δεν καταλαβαίναμε γιατί, περιττό να σου πω ότι βρήκαμε απίστευτες κλήσεις γραμμένες των αυτοκινήτων μας, των εταιρικών μας αυτοκινήτων έτσι που σταματούσαν στο μαγαζί μας μπροστά, μέχρι να μπουν μέσα ν’ αφήσουν τα πράγματα στο μαγαζί μας , βρίσκαμε τις κλήσεις. Όταν διαμαρτυρόμασταν στον δήμο έλεγαν “Ναι έχετε δίκιο, ναι θα σβηστούν οι κλήσεις”. Οι κλήσεις μία μέρα μας ήρθαν σε πόσα περίπου 4.000€ λες και υπήρχε εκδίκηση. Έφτασα μέχρι τοn δήμαρχο και τηλεφωνώντας ο άνθρωπος ο οποίος δεν ήξερε φυσικά είπε έμαθα επειδή όντως είναι παράλογο αυτό που έγινε ενημερώθηκα ότι στα έσβησαν, ήταν σαν να δούλευαν εκδικητικά».

Οι αρχηγοί

H 43χρονη Νάνσυ (στο πλευρό της Μητέρα σε ρόλο του ταμία και αδερφός της σε ρόλο εισπράκτορα) και ο 64χρονος Σ. (Δράση από τον Ιανουάριο του 2023 έως 5.7.2024)

Τα μέλη

Υπάλληλοι σε Δήμους, Δημοτική Αστυνομία, Υπηρεσίες Δόμησης, Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου, Υπουργείο Πολιτισμού: παρείχαν πληροφορίες που αφορούσαν σε επικείμενους ελέγχουν καταστημάτων & ενημέρωναν τους πελάτες τους ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τον έλεγχο

Όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, τα ηνία της οργάνωσης φέρεται είχε η 43χρονη Νάνσυ κι ένας 64χρονος. Προσέγγιζαν και στρατολογούσαν υπαλλήλους που εργάζονταν σε δημόσιες υπηρεσίες και είχαν κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης.

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και τα μηνύματα που αντάλλασσε η φερόμενη ως αρχηγός με ιδιοκτήτες καταστημάτων αποκαλύπτουν τους εκβιασμούς.

 • Καταστηματάρχης: Επέστρεψα χθες το βράδυ ναι.
 • Νάνσυ: Τέλεια ε να βρεθείτε αύριο με τον αδερφό μου;
 • Καταστηματάρχης: Λοιπόν ναι, θα ‘ναι θα βρεθούμε… να μιλήσω, να μιλήσω με τον αδερφό μου εγώ και να σε πάρω Νάνσυ, τι ώρα να βρεθούμε αύριο πάνω;
 • Νάνσυ: Οκ δεν θα έρθω εγώ θα έρθει ο Θ. του τα δίνεις σε εκείνον γιατί εγώ έχω δουλειά.
 • Καταστηματάρχης: Α δεν θα έρθεις εσύ;
 • Νάνσυ: Όχι ρε εσύ τι άλλο να πούμε; Εγώ έχω δουλειά κάτω, εγώ το είχα κανονίσει Δευτέρα που σου ‘πα δεν μπορώ όλες τις μέρες, αύριο έχω συμβούλιο Αρχαιολογίας εγώ.

Ο αδερφός της φερόμενης ως αρχηγού πρωταγωνιστεί σε αρκετές συνομιλίας ξεκαθαρίζοντας τον ρόλο που είχε στο κύκλωμα.

 • Νάνσυ: Δεν με είχες πάρει είχαμε πει μέχρι σήμερα.
 • Καταστηματάρχης: Ναι εγώ είμαι πάνω στο μαγαζί έλα πάνω
 • Νάνσυ: Ok δεν θα έρθω εγώ στο είπα έτσι; Το θυμάσαι.
 • Καταστηματάρχης: ωραία έλα έλα ποιος θα ‘ρθει;
 • Νάνσυ: Ο Θ. Ο αδερφός μου.
 • Καταστηματάρχης: Εντάξει εντάξει.

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, πέρασε η περιβόητη Νάνσυ, μαζί με ακόμα πέντε άτομα φερόμενα ως μέλη του κυκλώματος. Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο από τους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους που απολογήθηκαν χθες ενώ οι υπόλοιποι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 

Πηγή: www.enikos.gr