22/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα εκβιαστών: Μαραθώνιες οι απολογίες των 8 κατηγορουμένων – «Δεν έχω καμία ανάμειξη, δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα»

Μαραθώνιες είναι απολογίες των πρώτων από τους 14 κατηγορούμενους, που πέρασαν σήμερα (10/08) το κατώφλι του ανακριτή, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.

Οι κατηγορούμενοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες για δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν σήμερα (Τετάρτη 10/7) ενώπιον του ανακριτή. Ήδη, έξι από τους κατηγορούμενους ζήτησαν από τον δικαστικό λειτουργό νέα προθεσμία και έτσι θα βρεθούν ξανά στο ανακριτικό γραφείο αύριο το πρωί, Πέμπτη (11/7), ενώ οι απολογίες των υπόλοιπων διήρκησαν πάνω από 10 ώρες.

Είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που, μεταξύ άλλων, αφορούν συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, 40χρονος υπάλληλος υγειονομικού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αρνήθηκε την ανάμειξή του στο κύκλωμα. «Δεν έχω καμία σχέση και καμία εμπλοκή με το κύκλωμα. Δεν έχω λάβει ποτέ κάποιο χρηματικό ποσό. Ήξερα κάποια άτομα, αλλά στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου ιδιότητας».

 

Πηγή: www.enikos.gr