02/12/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: «Φαρμακοποιός» με πλαστό πτυχίο από Πανεπιστήμιο στο οποίο δεν φοίτησε καν (Βίντεο)

Καταγγελίες για φαρμακοποιούς που πιθανόν να κατέχουν πλαστά πτυχία βρέθηκαν ενώπιον των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, με έρευνα να βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του OMEGA «Ενημέρωση Τώρα» η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Έλενα Παναγιωτοπούλου, ανέφερε ότι μετά από πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένο άτομο δεν φοίτησε ούτε πήρε πτυχίο από συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο στο οποίο αναφερόταν στα χαρτιά του.

«Άμεσα έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία και άμεσα ειδοποιήθηκε ο ενδιαφερόμενος, που έχει το δικαίωμα να διευκρινίσει μερικά πράγματα. Αν δεν μας ικανοποιήσουν οι απαντήσεις του, θα προχωρήσουμε άμεσα στην απόσυρση άδειας του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Υπάρχουν πληροφορίες ότι από συγκεκριμένη χώρα υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις παραποίησης. Υπήρξε υπόνοια, ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως ήδη βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΟΑΥ και της Αστυνομίας και διερευνώνται.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, μόλις μάθαμε την πληροφορία δράσαμε άμεσα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως θα γίνει πραγματικό «ξεσκόνισμα» στα πτυχία των φαρμακοποιών, πόσο μάλλον σε αυτούς που τα τελευταία 10 χρόνια τελείωσαν στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο για το οποίο εντοπίστηκε η παραποίηση.

Δείτε όλα όσα ανέφερε:

Πηγή: omegalive.com.cy