24/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

«Κύπρος Νυν και Αεί»

Για τους ελεύθερους ανθρώπους, η δικαιοσύνη είναι τρόπος ζωής.

  Μισή Κύπρος κάτω από τουρκική κατοχή: Δεν είναι κάτι που μετριέται, ούτε κάτι που συμβιβάζεται. Οι σκλαβωμένες πατρίδες δεν τρομάζουν στο πέρασμα του μισού – αδυσώπητου αιώνα που φέτος περνάει το κατώφλι της αδικίας μπροστά στα μάτια ενός “πολιτισμένου” πλανήτη.

  Αυτές τις μέρες, δύο άνθρωποι που αγαπούν βαθιά την Κύπρο και την Ελλάδα, καταθέτουν ένα έργο το οποίο έχτισαν με απέραντη ενσυναίσθηση της σημερινής σκληρής πραγματικότητας που βιώνει η εναλία γη από το 1974 μέχρι σήμερα.

  Ο Γιώργος Νταλάρας οραματίστηκε ένα μουσικό έργο. Ένα έργο διαμαρτυρίας, μνήμης και επιμονής. Ο ποιητής της Διασποράς Πόλυς Κυριάκου έγραψε τους στίχους οι οποίοι στα χέρια δώδεκα σημαντικών συνθετών πήραν μορφή και ήχο και τα ερμηνεύουν δεκατέσσερις χαρισματικοί ερμηνευτές. Συμμετέχει η Χορωδία της Διάστασης.

  Πολλοί από σας ίσως θυμάστε το “Ες γην εναλίαν Κύπρον” και το “Των Αθανάτων”, δύο έργα στα οποία πρωταγωνίστησε ο Γιώργος Νταλάρας πριν από πολλές δεκαετίες.

  Αυτός ο τόπος που λέγεται Κύπρος δεν έχει ακόμα ελευθερωθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε να γράφουμε ακόμα τραγούδια που να ακονίζουν τις μνήμες και να ξυπνούν συνειδήσεις. Έτσι ώστε οι νεώτερες γενιές να βρίσκουν κρικέλια να αρπάζουν την ιστορία του Ελληνισμού και να την πάνε σε πιο αισιοδοξους ορίζοντες.

  Για αυτούς του λόγους γεννήθηκε ο δίσκος “Κύπρος Νυν και Αεί”.

  Ερμηνευτές:

  Μαρίνα Βερνζανλή, Δώρος Δημοσθένους, Γιάννης Διονυσίου, Παντελής Θαλασσινός, Χάρης και Πάνος Κατσιμιχας, Γιάννης Κότσιρας, Πέτρος Κουλουμής, Νεοκλής Νεοφυτίδης,  Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σταύρος Σιόλας, Μιχάλης Ττερλικκάς,  B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης), Φωνητικό σύνολο “Διάσταση”.

  Τραγούδια έγραψαν:

  Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Καζαντζής, Ανδρέας Κατσιγιάννης,

  Χάρης και Πάνος Κατσιμιχας, Νεοκλής Νεοφυτίδης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Σταύρος Σιόλας, Φύτος Στράτης, B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης).

  Σ’ αυτό το μουσικό έργο “φιλοξενούνται” δύο γνωστά παλιά τραγούδια για την Κερύνεια, τα οποία ταιριάζουν θεματικά. Το “Τίποτα δεν χάθηκε ακόμα” του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, και το “Κερύνεια μου” των Παντελή Θαλασσινού/Πόλυ Κυριάκου. Επίσης συμμετέχει στιχουργικά σε ένα τραγούδι ο Δημήτρης Μυτακίδης των Active Member.

  Παραγωγή/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας

  Εταιρεία παραγωγής: Μονόγραμμα Παραγωγές/Πόλυς Κυριάκου

  Χαρακτικό εξωφύλλου/εικαστικά: Χαμπής

  Κυκλοφορεί απο τη MINOS EMI

Πηγή: omegalive.com.cy