23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ / Πρωταπριλιά: Γυναίκα αστυνομικού του είπε πως έχασε πορτοφόλι στην παραλία με €500 κι αυτός πανικοβλήθηκε!

Της Ελισάβετ Γεωργίου

Είναι η μέρα που επιτρέπονται τα αθώα ψεματάκια και οι χαριτωμένες φάρσες προκειμένου να ξεγελάσουμε ή να τρομάξουμε για μερικά λεπτά φίλους και οικογένεια.

«Είπα ένα. Ότι θα είναι ο Oικονομόπουλος στην παραλία, επιστέψαν με, το είπα στην ξαδέρφη μου», δήλωσε πολίτης στην κάμερα του OMEGA.

Η ξαδέρφη μπορεί να ετοιμάστηκε μάταια για τον αγαπημένο της τραγουδιστή, αλλά τουλάχιστον δεν πίστεψε ότι έχασε χρήματα στην παραλία.

«Είπαμε στον άνδρα μου ότι είχαμε χάσει το πορτοφόλι μας στην παραλία με 500€. Πανικοβλήθηκε, αστυνομικός άνθρωπος», δήλωσε χιουμοριστικά άλλη γυναίκα.

Το έθιμο της Πρωταπριλιάς καλά κρατεί για πολλούς αιώνες. Υπάρχουν ωστόσο πολλές εκδοχές για το πως τελικά η συγκεκριμένη μέρα αφιερώθηκε στην τέχνη της εξαπάτησης.

Λιοντάρια για πλύσιμο

Η πρώτη καταγεγραμμένη φάρσα έλαβε χώρα το μακρινό 1847 στη Βρετανία, όταν κυκλοφόρησαν εισιτήρια για πλύσιμο… λιονταριών στον Πύργο του Λονδίνου. H εκδήλωση αυτή ευτυχώς ήταν φάρσα και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Φάρσες αλά γαλλικά

Μέχρι το 1564 η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η 1η Απριλίου. Eπί βασιλείας του Καρόλου του ένατου, αυτό άλλαξε και Πρωτοχρονιά καθιερώθηκε η 1η Ιανουαρίου. Οι αντιδραστικοί, ωστόσο, συνέχιζαν να γιορτάζουν ως πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου και οι υπόλοιποι τους έστελναν πρωτοχρονιάτικα δώρα την μέρα εκείνη για να τους πειράξουν.

Να θυμάστε πάντως, ότι τα ψέματα στην καθημερινότητα είναι απλώς μια απόπειρα να συνδέσουμε τις ευχές με τις φαντασιώσεις μας για το ποιοι θα θέλαμε να ήμασταν. Επιλέξτε να είστε απλώς ο εαυτός σας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πηγή: omegalive.com.cy