22/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Περάματος: Ντροπή και θυμό από τις ρατσιστικές ενέργειες του δημάρχου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ρατσιστικό «σόου» του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου σε βάρος οικογένειας Ρομά, την οποία αφού πρώτα προπηλάκισε και απείλησε, στη συνέχεια την κατέβρεξε χρησιμοποιώντας μάνικα υδροφόρας.

Αυτό το σόου του δημάρχου στηλίτευσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος λέγοντας πως μόνο ντροπή και θυμό γεννούν οι απαράδεκτες ενέργειές του «όπου κατάβρεξε οικογένεια Ρομά με ανήλικα παιδιά αφού τους προπηλάκισε με μία απαράδεκτη φρασεολογία. Ενέργειες που τις διαφημίζει μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια στο διαδίκτυο».

Τον καλεί «να αφήσει τα σόου -που μόνο αποτροπιασμό προκαλούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό- και να απαντήσει στις επανειλημμένες προσπάθειες της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Περάματος για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από τον δήμο, την περιφέρεια και το αρμόδιο υπουργείο Κοινωνικής συνοχής και οικογένειας ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων και ταυτόχρονα να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι «τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά το μεταφέρουν σε άλλες λαϊκές συνοικίες με τις άθλιες συνθήκες ζωής να συνεχίζονται τόσο για τους Ρομά όσο και για τους κατοίκους» και σε ότι αφορά την υδροφόρα της Πολιτικής Προστασίας και τις μάνικες «που τόλμησε να χρησιμοποιήσει εναντίων ανθρώπων, όπως είπε για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τον καλούμε να στρέψει τη μάνικα στους πραγματικά υπαίτιους για την υποβάθμιση της πόλης και της ζωής μας που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως είναι τα καζάνια του θανάτου, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό, το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο παλιό νεκροταφείο που απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. και για τα οποία ο δήμαρχος “τηρεί σιγήν ιχθύος”».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζει πως «στο Πέραμα έχουμε δει ξανά στο παρελθόν αντίστοιχες μαύρες εικόνες, από κάποιους ψευτοπαλληκαράδες που κυνηγούσαν εργάτες και φτωχολογιά. Δεν θα τις ξαναζήσουμε. Και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να ρίχνει νερό στον μαύρο αυτό μύλο».

Πηγή: www.aftodioikisi.gr