30/11/2023
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λόφος Κολωνού: Εικόνες εγκατάλειψης και άντρο ανομίας με υπογραφή Μπακογιάννη (φωτο & βίντεο)

Εικόνες ντροπής και θλίψης βιώνουν οι κάτοικοι γύρω από τον Ιστορικό λόφο του Κολωνού, με την δημοτική αρχή αλλά και την ίδια την αστυνομία να τους έχει αφήσει στο έλεος του θεού.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έρχονται στο Aftodioikisi.gr, στο Λόφο επικρατεί μια κατάσταση που θυμίζει τις φαβέλες του Ρίου ντε Τζανέιρο, παρά περιοχήςτης Αθήνας, με τους κατοίκους να κάνουν τον σταυρό τους, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, όταν κυκλοφορούν το βράδυ στο σημείο.

Αναλυτικότερα, στις φωτογραφίες και τα video που παρουσιάζει το Aftodioikisi.gr, βλέπουμε μετανάστες να τσακώνονται και ανθρώπους που είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών να τρέχουνε με μαχαίρια στα χέρια και πέτρες μέρα μεσημέρι σε ελάχιστα μέτρα από τα σχολεία του Κολωνού.

Το τελευταίο περιστατικό έγινε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, όταν άτομα που βρίσκονταν στο χώρο έβγαλαν μαχαίρια και απειλούσαν κόσμο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που βρέθηκαν στο σημείο να παθαίνουν ακόμα και κρίσης πανικού.

Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει από την στιγμή που η Δημοτική αρχή  Μπακογιάννη (που θυμάται τον Κολωνό, μόνο για το φεστιβάλ που διοργανώνεται τον Σεπτέμβριο, και όχι τις υπόλοιπες ημέρες), έχει αφήσει το ιστορικό μέρος στο έλεος του θεού, χωρίς φύλαξη και καθαριότητα.

Σύμφωνα, με τους κατοίκους, τον τελευταίο καιρό ο χώρος του Λόφου Κολωνού, και συγκεκριμένα, ο χώρος που φιλοξενούσε το «Κάφε Καπράλος» που έχει περάσει στα χέρια του Δήμου Αθηναίων,  έχει μεταμορφωθεί σε ένα «χώρο συγκέντρωσης και διαμονής παράνομων μεταναστών που τσακώνονται ποιος θα προλάβει να πάρει το μέρος για να κοιμηθεί». Ταυτόχρονα όλος ο περιβάλλοντας χώρος έχει μεταμορφωθεί σε ένα «καμπ μεταναστών», με σκηνές να έχουν πιάσει ένα μεγάλο τμήμα του λόφου. Ειδικότερα, κάτοικοι που μίλησαν στο aftodioikisi.gr, έκαναν λόγο για 15-20 άτομα που κοιμούνται μέσα στον χώρο του «Κάφε Καπράλος» που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων και αρκετές δεκάδες από αυτούς σε σημεία στον λόφο.

Το μεγάλο ερώτημα για τους κατοίκους της περιοχής είναι πως τροφοδοτείται με νερό και ρεύμα ο χώρος του Καπράλου από την στιγμή που δεν υπάρχει ενεργή παροχή;

Τα περιστατικά είναι αμέτρητα με την αστυνομία αλλά και την δημοτική αρχή Μπακογιάννη να είναι απών. Ακόμα και στο τελευταίο περιστατικό (όπου βγήκαν μαχαίρια) πάντα σύμφωνα με τους κατοίκους  δεν εμφανίστηκε ούτε η ΕΛ.ΑΣ, ούτε η δημοτική αστυνομία παρότι κλήθηκαν. Επίσης τις προηγούμενες ημέρες ομάδα που έχει στήσει «καταυλισμό» μέσα στο καφέ, βγήκε από το χώρο και με μαχαίρια στα χέρια απείλησε γυναίκες για να τους πάρουν τα κινητά τηλέφωνα, ενώ ένας από αυτούς είχε κατεβασμένα και τα εσώρουχα του.

Ενδεικτική της αδιαφορίας του δήμου Αθηναίων είναι καταγγελία νεαρής κατοίκου της περιοχής, η οποία σε ανάρτηση της σε FB, σημειώνει: «Είναι η δεύτερη μέρα που καλώ το γραφείο του δημάρχου για να αναφέρω το θέμα της “δομής” στον Καπράλο και βγαίνει το αυτοματοποιημένο μήνυμα ότι η υπηρεσία είναι…προσωρινά εκτός λειτουργίας. Μόνο που η ζωή και η γειτονιά μας δεν είναι “εκτός λειτουργίας”.

Οι κάτοικοι πέριξ του λόφου του Κολωνού ζουν μια τραγωδία, την ίδια ώρα που δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει πλήρως ένα πρώην στολίδι της Αθήνας επιτρέποντας να μετατραπεί σε άντρο ανομίας…

Ακολουθεί ακόμα μια καταγγελία κατοίκου της περιοχής.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr