23/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Σοκαριστικό βίντεο με αστυνομικό να σέρνει άστεγο και να τον πατά στο στομάχι

Σοκάρει ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από το Μάντσεστερ, όπου μια αστυνομικός έσερνε στο έδαφος έναν άστεγο!

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομικός στο Μάντσεστερ όχι μόνο έσυρε τον άστεγο αλλά και τον πάτησε στο στομάχι.

Στο βίντεο φαίνεται αρχικά να τραβά το sleeping bag μέσα στο οποίο κοιμόταν ο άστεγος, με τον άστεγο μέσα. Στη συνέχεια τον αρπάζει με σκοπό να τον σηκώσει, και μετά τον πατά στο στήθος και στο στομάχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2023 έξω από το Δημαρχείο του Μάντσεστερ.

Ο άστεγος είναι ένας 31χρονος από το Σουδάν ο οποίος μετά την επίθεση της αστυνομικού ανέβασε πυρετό και είχε αίμα στα ούρα του.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δήλωσε ότι πως οι ενέργειες της αξιωματικού ήταν απαράδεκτες ενώ η φιλανθρωπική οργάνωση για τους άστεγους Crisis χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομακτικό και απάνθρωπο».

Το ίδιο το θύμα μίλησε στο BBC και είπε πως κοιμόταν σε πρόχειρο χώρο δίπλα στο Δημαρχείο του Μάντσεστερ μαζί με μια ομάδα άλλων άστεγων προσφύγων και συνήθως ξυπνούσαν κάθε πρωί από υπαλλήλους του δημοτικού συμβουλίου.

«Τους είπαμε ότι δεν είχαμε πού να πάμε και ότι έκανε πολύ κρύο. Της έλεγα ότι πρέπει να κοιμηθώ. Αλλά εκείνη χτύπησε το στομάχι μου με το πόδι της. Μου προκάλεσε προβλήματα – είχα πυρετό και τις επόμενες ώρες είχα αίμα στα ούρα μου» είπε χαρακτηριστικά. Είπε επίσης πως η Αστυνομία του ζήτησε συγγνώμη.

Πηγή: www.newsit.gr