20/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
MEDIA

Μάρα Δαρμουσλή: Στις αρχές του μόντελινγκ αντιμετώπισα διατροφικές διαταραχές

“Άλλαξε μορφή στην υπόλοιπη πορεία μου αλλά, μέσα από τη συζήτηση με ειδικούς, το αντιμετώπισα” τονίζει η Μάρα Δαρμουσλή.

Σε όσα αντιμετώπισε με τις διατροφικές διαταραχές, κατά τα χρόνια που πρωτοστατούσε στον χώρο του μόντελινγκ, εστίασε μεταξύ άλλων η Μάρα Δαρμουσλή, το πρωινό της Κυριακής, όταν και βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής “Δύο στις 10” στην ΕΡΤ.

“Είχα το πρόβλημα με τις διατροφικές διαταραχές, ήταν ένας συνοδοιπόρος στα χρόνια του μόντελινγκ, στις αρχές τουλάχιστον.

Άλλαξε μορφή στην υπόλοιπη πορεία μου αλλά, μέσα από τη συζήτηση με ειδικούς, το αντιμετώπισα. Ξεκίνησα με την ανορεξία που είναι κάτι οφθαλμοφανές.

Όσον αφορά την ψυχογενή ανορεξία, τη βουλιμία και την παχυσαρκία είναι σαν να λέμε ένα τέρας με τρία κεφάλια. Το ίδιο τέρας είναι απλά με διαφορετικό τρόπο εμφάνισης και αντιμετώπισης” ομολόγησε, αρχικά, η όμορφη ηθοποιός.

“Τα δύο είναι εμφανή, αυτό που δεν φαίνεται είναι η βουλιμία γιατί είναι κάτι πολύ πιο προσωπικό. Αυτό που έκανα, το πιο σημαντικό για μένα, ήταν πως ξεκίνησα να μιλάω λέγοντας τη δική μου ιστορία.

Δεν είμαι ειδικός και δεν μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί κάθε περίπτωση είναι καθαρά μια προσωπική ιστορία. Ξεκίνησα να μιλάω λοιπόν και να μοιράζομαι την ιστορία μου γιατί έτσι παρακινούσα κι άλλο κόσμο να μιλήσει”.

“Όταν το αναγνωρίζεις το πρόβλημα και το μοιράζεσαι, είναι η αρχή για να το αντιμετωπίσεις. Πολλές γυναίκες μού είπαν ότι της βοήθησα και από κοντά και από μηνύματα, δεν την περίμενα αυτή την ανταπόκριση.

Ότι δηλαδή ένα τόσο μικρό χαλικάκι, όπως εγώ, θα ξεκινούσε μια τέτοια χιονοστιβάδα” υπογράμμισε, επίσης, η Μάρα Δαρμουσλή στη νέα τηλεοπτική της συνέντευξη.

Πηγή: www.newsit.gr