23/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Με βροχές και καταιγίδες ο καιρός το Πάσχα – Αναλυτικά μέχρι την Τρίτη

Ασθενής χαμηλή πίεση αλλά και σημαντικά ενισχυμένο δυτικό πεδίο ανέμων, επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά, τοπικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη και παροδικά στα νότια, στα δυτικά και στα βόρεια, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, Μεγάλο Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι το απόγευμα, τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια, θα καταστεί προοδευτικά, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 βαθμούς νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια, αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά θα είναι ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια μέχρι κυματώδης.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπές περιοχές του νησιού. Από αργά το απόγευμα και μετά, θα υπάρχει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, στα ορεινά αλλά και σε περιοχές νοτίως του Τροόδους. Την Τρίτη του Πάσχα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά και κυρίως στα ορεινά, ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα, θα σημειώσει μικρή πτώση, για να βρεθεί πιο κάτω από τις μέσες εποχικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί ξανά, κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

Πηγή: omegalive.com.cy