21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας: Αναδείχθηκε η δράση έξι εγκληματικών οργανώσεων – Έγιναν 171 προσαγωγές και 57 συλλήψεις – Law & Order

Ειδική επιχειρησιακή δράση υλοποιήθηκε από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας από την ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Πλάκα, Αναφιώτικα και Θησείο), κεντρικές πλατείες (Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Κλαυθμώνος) και κεντρικές οδικές αρτηρίες του ιστορικού κέντρου (Οδούς Ερμού και Αθηνάς), ήταν η πρόληψη και η καταστολή της παραβατικότητας, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και η πάταξη παράνομου υπαίθριου εμπορίου από πλανόδιους πωλητές.

Επιπρόσθετα διενεργήθηκαν πολλαπλοί έλεγχοι για τη νόμιμη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα διενεργήθηκαν έλεγχοι και για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την αντικαπνιστική νομοθεσία.

Κατά την επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκαν:

484 έλεγχοι ατόμων,
171 προσαγωγές και
57 συλλήψεις για αδικήματα όπως κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παρεμπόριο και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ -11- άτομα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκέπασε» 6 εγκληματικές οργανώσεις

Η επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών ανέδειξε τη δράση έξι εγκληματικών οργανώσεων, που απαρτίζονταν από Έλληνες, Αλβανούς, Ρουμάνους, Μολδαβούς, Αλγερινούς. Ιρακινούς.

Από τις περισσότερες από τις 60 προσαγωγές, οι 50 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Επιπλέον 20 άτομα είναι κατηγορούμενοι, αλλά είναι ήδη στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα. Τα μέλη των συμμοριών δρούσαν κυρίως στο ΜΕΤΡΟ, μοιράζοντας τις διαδρομές με ολιγομελείς ομάδες κλεφτών πορτοφολιών.

Επειδή δεν εντόπιζαν πολλά μετρητά στα πορτοφόλια, αλλά χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, με κάποιο τρόπο είχαν προμηθευτεί POS, αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, χρεώνοντας παράλληλα στο μέγιστο το όριο των πιστωτικών καρτών.

Πρόκειται για μέλη εγκληματικών συμμοριών με πολυσύνθετη εγκληματική δραστηριότητα, που προβαίνουν σε διαρρήξεις κατοικιών, καταστημάτων, επιχειρήσεων, σε κλοπές πολιτών σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επίσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας αναφέρουν πως έχουν πέσει για ακόμη μία φορά σε γνώριμα πρόσωπα. Οι περισσότεροι από τους προσαχθέντες έχουν συλληφθεί πολλές φορές, ενώ ένας μεγάλος αριθμός έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.


Πηγή: lawandorder.gr