21/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέγαρο Μαξίμου: Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος τα νέα ισχυρά πρόσωπα της κυβέρνησης

Θέμα ωρών ή ημερών είναι η ανασυγκρότηση της λειτουργίας του Μεγάρου Μαξίμου μετά την απομάκρυνση 2 εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, για την συμμετοχή τους στην κοινωνική εκδήλωση, η δημοσιοποίηση της οποίας προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δύο ισχυροί άνδρες του μεγάρου Μαξίμου από δω και πέρα θα είναι ο Μάκης Βορίδης και ο Άκης Σκέρτσος οι οποίοι θα έχουν και οι δύο την ιδιότητα του υπουργού επικρατείας.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες όποιος κι αν είναι αυτός μάλλον δεν θα έχει την ιδιότητα του υφυπουργού επικρατείας όπως την είχε ο κ Μπρατάκος.

Ο Ακης Σκέρτσος θα συνεχίσει να έχει τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ενώ ο Μάκης Βορίδης εκτός από την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και τις ανεξάρτητες αρχές που είχε μέχρι τώρα παίρνει και το κομμάτι που είχε υπό τον έλεγχο του ο Σταύρος Παπασταύρου το οποίο αφορά τα νομικά και κοινοβουλευτικά θέματα όλων των νομοσχεδίων πριν αυτά κατατεθούν στην Βουλή.

Το γραφείο του Ακη Σκέρτσου θα παραμείνει στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας ενώ ο Μάκης Βορίδης θα μοιράζεται την μέρα του μεταξύ του γραφείου του στην οδό Ζαλοκώστα και του νέου γραφείου που θα αποκτήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τα πολιτικά του ραντεβού ο κ. Βορίδης θα διατηρήσει το γραφείο που είχε μέχρι σήμερα γιατί και ο ίδιος δεν επιθυμεί διάφορες συναντήσεις που είναι αναγκαίες να γίνονται εντός του μεγάρου Μαξίμου.

Το πιο ολιγομελές σχήμα αναμένεται να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά και πιο συνεκτικά λένε κυβερνητικά στελέχη τα οποία ανέφεραν ότι η πληθώρα ανθρώπων σε τέτοια σχήματα αποσυντονίζει τα πράγματα, προκαλεί συγκρούσεις και δημιουργεί κέντρα που πολλές φορές αυτοβραχυκυκλώνονται.

Σταθερός στο Μέγαρο Μαξίμου παραμένει ακόμα ο Αλέξης Πατέλης επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού από τους πιο στενούς και πιο έμπιστος συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Πατέλης όλα αυτά τα χρόνια έχει ένα πολύ χαμηλό προφίλ και είναι εξόχως προσεκτικός και στις συζητήσεις αλλά και στις συναντήσεις του.

Το ίδιο προσεκτικός είναι και ο Άκης Σκέρτσος ο οποίος ποτέ δεν έχει δώσει καμιά αφορμή στον πρωθυπουργό για αρνητική κριτική, ενώ στη διάρκεια των εκλογών ανέλαβε και το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας.

Και φυσικά δύο εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και οι οποίοι παραμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου όλα αυτά τα χρόνια χωρίς επίσης να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα ποτέ είναι η διευθύντρια επικοινωνίας Κύρα Κάπη και ο Χρήστος Ζωγράφος, ο οποίος πρόσφατα παντρεύτηκε μαζί της με κουμπάρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έμπειρα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η νέα δομή του μεγάρου Μαξίμου θα είναι πιο συνεκτική πιο αποτελεσματική και προφανώς θα έχει ως μπούσουλα της τα λάθη που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Όπως λένε χαρακτηριστικά ουδέν κακόν αμιγές καλού.


Πηγή: www.diaforetiko.gr