01/03/2024
Αθηνά, Ελλαδα
LIFESTYLE

Μίλτος Πασχαλίδης: «Κατέβηκε στο Πολυτεχνείο με στολή για παραπλάνηση» – Η ιστορία για τον μπαμπά του

Ανήμερα της 50ης επετείου από την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, ο Μίλτος Πασχαλίδης συγκίνησε με την ανάρτηση για τον πατέρα του. Για τον φαρμακοποιό και δεξιό πατέρα του, που όμως έβαλε το λειτούργημα πάνω απ’ όλα.

«Έδινε πάντα μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο (σ.σ. το φαρμακοποιός)» γράφει ο Μίλτος Πασχαλίδης, που περιγράφει πως ο πατέρας του αποφάσισε να πάει φάρμακα στους φοιτητές στο Πολυτεχνείο και ήταν εξοργισμένος με τη χούντα που είχε κατεβάσει στους δρόμους τα τανκς!

«Οι αλήτες κατέβασαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά, θα τους πάω φάρμακα» είχε πει ο πατέρας του στην μητέρα του, η οποία, όπως αναφέρει ο Μίλτος Πασχαλίδης, ήταν αριστερών φρονημάτων.

«Να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί», του είπε πει η γυναίκα του. Και εκείνος της είχε απαντήσει: «κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες».

Για να μην κινδυνεύσει, περιγράφει ο Μίλτος Πασχαλίδης, «φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο από τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος».

 

Όλη η ανάρτηση του Μίλτο Πασχαλίδη

Ο μπαμπάς μου ήταν φαρμακοποιός. Επίσης ήταν δεξιός. Έδινε μεγαλύτερη σημασία στο πρώτο. Απόγευμα 16 Νοεμβρίου του ’73 μπήκε στο σπίτι έξαλλος και φώναξε στη μάνα μου : οι αλήτες κατεβάσαν τα τανκς, θα βαρέσουν τα παιδιά. Θα τους πάω φάρμακα. Η μάνα μου ήταν αριστερή. Του είπε : να πας αλλά να προσέχεις γιατί έχουμε παιδί. Και εκείνος της είπε : κι αυτά τα παιδιά έχουνε μανάδες. Φόρεσε την στολή του έφεδρου αξιωματικού για παραπλάνηση και κατέβηκε στο Πολυτεχνείο. Πέταξε στους φοιτητές γάζες, ασπιρίνες και ιώδιο απο τα κάγκελα της Στουρνάρη. Γύρισε σπίτι κλαμένος. Δε ξέρω αν ήταν απ’ τα δακρυγόνα ή κάτι άλλο.

Ήμουν τεσσεράμιση χρονών. Και πάντα αυτό το βράδυ ο μπαμπάς μου ανοίγει τις φτερούγες του και γίνεται ένας άγγελος.


Πηγή: www.newsit.gr