23/07/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια

Μήνυμα στον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Κριστιάν Μιτσκόσκι έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρία του ΝΑΤΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, επέτρεψε τη διεύρυνση της Συμμαχίας με την προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρία του ΝΑΤΟ, η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απαραίτητη για τη Συμμαχία, για τα Δυτικά Βαλκάνια και για τη διεθνή κοινότητα.

Η παραβίαση ή η επιλεκτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε, θα υποβαθμίσει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση λοιπών εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια και θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. 

«Pacta sunt servanda. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών.

.

 

Πηγή: www.newsit.gr