18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μητσοτάκης – Περιφερειάρχες: Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Γόνιμη ήταν, η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες στο Μαξίμου.

Η σύσκεψη περιστράφηκε κυρίως, γύρω από την ανάγκη αξιοποίησης στο έπακρο των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, του ταμείου συνοχής, του ταμείου ανάκαμψης  και του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρευρισκόμενοι υπουργοί ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και πρόσθεσαν προτάσεις παραγωγικές σε όσα τέθηκαν, ενώ το λόγο πήραν όλοι οι περιφερειάρχες, εστιάζοντας και στα προβλήματα των περιοχών τους.

“Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης Β΄ βαθμού και γενικά της τοπικής ανάπτυξης”, επισημαίνει στο Aftodioikisi.gr, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης. Και συμπληρώνει: “Από την μεριά της ΕΝΠΕ, ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, έθεσε σημαντικά θέματα που απασχολούν τις περιφέρειες, η αντιμετώπιση των οποίων θα απελευθερώσει τη δυναμική τους. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, βήμα-βήμα να αφομοιώνονται οι αλλαγές και από κοινού να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή για την Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού. Δόθηκε ο λόγος στους περιφερειάρχες οι οποίοι πέρα από τα θέματα που έθεσε ο κ. Τζιτζικώστας και στο πλαίσιο αυτό, διατύπωσαν προτάσεις και ανέπτυξαν θέματα που τους απασχολούν. Ήταν μια πολύ γόνιμη συνάντηση και θα επαναληφθεί”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, επεσήμανε την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι διαθέσιμοι πόροι προς την Περιφέρεια και να υπάρξει προσαρμογή των διαδικασιών σε ένα πλαίσιο ευέλικτων διαδικασιών σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Να θυμίσουμε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ελευθέριος Αυγενάκης, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η γενική γραμματέας Συντονισμού, Εύη Δραμαλιώτη και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, Ορέστης Καβαλάκης. Στη σύσκεψη παρέστη και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr