18/04/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Μονή Αββακούμ: Συμπληρώθηκε ο φάκελος για την επίθεση μοναχού σε γυναίκα – Τελική ευθεία για την κακοποίηση πολίτη

Ενημέρωση σχετικά με τον πρώτο κύκλο ανακρίσεων σε ότι αφορά στο Σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ, αναμένεται να έχει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ευρεία σύσκεψη που συγκαλείται με τους διορισθέντες ποινικούς ανακριτές.

Όπως έχει διαβεβαιώσει σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας, μέχρι στιγμής, έχει διεξαχθεί έργο εκ μέρους των ανακριτών, με τους ίδιους να βρίσκονται προς τον δρόμο για διαλεύκανση της υπόθεσης σε σχέση με τα ποινικά αδικήματα στα οποία φέρονται να εμπλέκονται οι δύο μοναχοί.

«Εντός των ημερών προτίθεμαι και ήδη τους έχουμε καλέσει όλους τους ερευνητές και ανακριτές, να έρθουν σε μια σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε που βρίσκεται μέχρι στιγμής το θέμα αυτό. Περιορίζουμε όσο το δνατόν τις δημόσιες δηλώσεις μας για ανακρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο Γιώργος Σαββίδης.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο φάκελος με την αυτεπάγγελτη έρευνα του βίντεο στο οποίο ο ένας εκ των δύο μοναχών φέρεται να επιτίθεται σε γυναίκα, έχει συμπληρωθεί και έχουν ήδη ληφθεί καταθέσεις, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται και δεύτερη υπόθεση καταγγελίας πολίτη για κατ’ ισχυρισμό σεξουαλική κακοποίησή του εντός της Μονής.

Επανέρχονται την ίδια στιγμή μέσω νέας επιστολής τους, οι δικηγόροι των δύο Μοναχών, μέσω της οποίας, αμφισβητείται το κατά πόσο η Ιερά Σύνοδος έχει την αρμοδιότητα λήψης αποφάσεων για όλης της φύσεως εκκλησιαστικές υποθέσεις.

«Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει ισχύ καθότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει την απόλυτη αρμοδιότητα και ερμηνεύει αυθεντικά τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Θεολόγων ΟΕΛΜΕΚ.

Τονίζοντας πως το Συνοδικό Δικαστήριο έχει το δικαίωμα κλήτευσης των κατηγορουμένων για απολογία.

Πηγή: omegalive.com.cy