27/05/2024
Αθηνά, Ελλαδα
ΚΥΠΡΟΣ

Μονή Αββακούμ: Τι λένε άτομα από το περιβάλλον των Μοναχών για τις 807.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Της Ελισάβετ Γεωργίου

Δεν γίνονται προσπάθειες για εξωδικαστικό συμβιβασμό διευκρινίζουν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο Αρχιμανδριτών και η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τις δύο πλευρές να μπαίνουν σε συζητήσεις για απόσυρση των καταγγελιών στην Αστυνομία και εύρεση εξωδικαστικής λύσης.

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής: Κανένας συμβιβασμός

«Σε σχέση με αναφορές περί προσπάθειας συμβιβασμού στη γνωστή υπόθεση της μονής Αββακούμ, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η θέση μας παραμένει σταθερή και αταλάντευτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νομικοί εκπρόσωποι των Μοναχών επιδίωξαν μια συζήτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό κάτι που διαψεύδει το περιβάλλον των Μοναχών.

Περιβάλλον Μοναχών: Δικαιολογούνται οι 807.000 ευρώ

«Δεν έχει τεθεί από την πλευρά μας θέμα συμβιβασμού και αν γίνει προσέγγιση για συμβιβασμό δεν θα γίνει αποδεκτός. Έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία στο δικαστήριο που δικαιολογούν τις 807.000 ευρώ».

Η επόμενη δικάσιμος για το χρηματικό ποσό των 807.000 ευρώ έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι τα έδωσαν στον Ηγούμενο Νεκτάριο για προσωπικό σκοπό και έργο τότε η εξέλιξη της υπόθεσης αλλάζει. Αν όμως φανεί ότι προήλθαν από εισφορές των πιστών, τότε η πλευρά του Μητροπολίτη Ησαΐα θα επιμείνει στις καταγγελίες της κατά των Αρχιμανδριτών.

«Στόχος η αλήθεια», λέει η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση των διεξαγόμενων ερευνών, οι οποίες ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας Ταμασού και Ορεινής, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθεί η τάξη. Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας, και προς τούτον, δεν χωρεί κανένας συμβιβασμός».

Σύμφωνα με νομικές πηγές ο συμβιβασμός συνιστά ποινικό αδίκημα δεδομένου ότι διεξάγεται αστυνομική έρευνα.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πηγή: omegalive.com.cy